Miből áll egy Forma 1-es versenyhétvége?

Szabadedzés: a csapatokra van lényegében bízva, adott időintervallumon belül mikor és mennyit mennek. Sehova nem számít be, hogy ki milyen időket fut.
Időmérő edzés: 3 szakasza van, a 2. szakaszba a leggyengébbek már nem kerülnek be, a 3. szakaszba meg csak a legjobb 10 kerül be. Itt dől el a vasárnapi verseny rajtrácsának sorrendje.
Verseny: vasárnap van.
Ezen kívül vannak alacsonyabb szériájú futamok, és egyéb programok is, pl. egy időre megnyitják a boxutcát stb.
Persze, erről lehetett volna írni 10 oldalt is, de majd úgyis meglátod.

Az első kb leírta. Még annyi, hogy a szabadedzéseken egyrészt gyakorolnak, másrészt beállítják az autót, adatot gyűjtenek a különféle gumikeverékekről, kipróbálják a versenytempót, egykörös tempót. Ez azért fontos, mert az időmérő közben és után már nem nyúlhatnak az autóhoz. Annak meg kb semmi értelme, ha mondjuk időmérőn jó az autó, de versenyhez használhatatlan, mert 4szer kell mondjuk gumit cserélni, vagy ilyesmi. Ha mégis valami miatt autóhoz kell nyúlni, rajtrácsos büntetést kapnak.
Kezdetnek szerintem is csak az összefoglalókat érdemes megnézned, az egészen még én is néha unatkozom. Kicsit későn csatlakozol amúgy, már csak 2 verseny van és eldőlt, hogy Hamilton a világbajnok.
Amúgy meg jókor csatlakozol, mert most nő fel épp egy új generáció, nagyon jónak ígérkezik a következő 10-15 év :) Illetve végre vannak személyiségek a griden.

Akkor a tegnapi brazil nagydíjat nem nézted? :p idei legjobb verseny volt szerintem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!