Autós hierarchia szintek?
Mik azok a szintek autónként ami a hierarchia egy egy lépcsőjét képviselik szerintetek.
Úgy gondolom a lista a vasaló swifttel kezdődik :D
Én neme olyan körökben mozgok ahol számít az autó...
Najo a nagyobb csomagtartó előny, mert több csirke táp fér bele
Nálam alapvetően két szint van: nincs, vagy van.
A vanon belül van további két szint: működik, nem működik.
A Trabantom vészvillogóval és kürthanggal köszöni, hogy magasabb szintre helyezted, mint a „vasaló swiftet”.
Hierarchia tudod hol van?
A maffiában és a politikában.
Nálam az utolsó a vasaló swift.
Első valami SUV.
Kb ennyire tartom azokat, akik ez alapján rangsorolnak embereket...
A hierarchia legalján az apuka-anyuka által a kérdezőfélék segge alá betolt bármi, legyen az akár egy négykarikásfócvágen, vagy béjjembéé.
Tetején a munkával megkeresett pénzből vett bármi, ami gurul, és nem esik bele az eső. Az a bizonyos "lehet hogy régi, lehet hogy rozsdás, de ki van fizetve..." kategória.
A kérdés amúgy egy beteg világképet minősít, az vagy, amilyen autód van... szánalmas.
"Nálam az utolsó a vasaló swift.
Első valami SUV.
Kb ennyire tartom azokat, akik ez alapján rangsorolnak embereket.."
Az Ignis is SUV. Csúcs autóm van. :-D
A hierarchia elsősorban az ár függvénye. Tehát tetején az új felsőkategóriás autók, alatta az új középkategóriásak, azalatt a régebbi prémiumok, aztán a régi középkategóriásak, azalatt meg a roncsok.
Ez a kiindulás, amire aztán hozzájönnek a szubjektív érzések. Pl. az én szememben az idősebb prémiumok a hasonló korú középkategóriások alatt vannak, mert tudom hogy az előbbi jobb kocsit akarna, csak nem telik rá neki, míg utóbbit lehet hogy hidegen hagyja az egész.
De kisebb falvakban meg fordítva, egy 2 generációval ezelőtti BMW-t többre tartanak, mint egy új Focust.
Ha jó állapotban van vagyis törődve van vele akkor többet is ér jóval! Mivel lenne jobb egy új focus egy E60 as BMW nél?
Érdekelne
#8 Én nem azt mondtam, hogy az új Focus vagy hasonló középkategóriás kocsi jobb lenne mint az E60, hanem azt, hogy a hierarchiában felette áll. Az, hogy tízből egy E60 többe kerül, mint egy új autó, nem számít, mert egyrészt nem látni a kasztni mögé, másrészt nem erről szól a hierarchia.
Az E60 tipikus sofőrje az az ember, aki szép nagy BMW-t akar, de újra nincs pénze, úgyhogy vesz egy régebbit, elszervizelgeti, és reménykedik hogy ne legyen nagy baja.
Az új Focus tipikus sofőrje az az ember, akinek az előbbinél több pénze van, de az autót csak eszköznek tartja, úgyhogy vesz egyet, amivel nem lesz baja pár évig. Vagy ugye céges autóban ül, ami alapból magasabb státusz, mert nem a saját kevéske pénzét költi kocsira.
Vannak kivételek mindkét oldalon, de nagy átlagban ez a fő különbség, és nyilván az utóbbi ember a magasabb státuszú, nem az öreg BMW-s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!