Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valahogy lehet hatni egy...

Valahogy lehet hatni egy türelmetlen sofőrre, hogy normálisabban vezessen?

Figyelt kérdés

Családtagról lenne szó. Régen normálisan vezetett, mostanában viszont lassan halálfélelmem lesz mellette (pedig soha nem féltem autóban). Elég sok baja van most általában is, meg tényleg agyrém mifelénk a közúti közlekedés, én is ideges leszek miatta, de én úgy gondolom, hogy erre nem megoldás agyatlanul, kapkodva, figyelmetlenül, padlógázzal közlekedni.

Otthon már próbáltam vele megbeszélni, akkor belátja hogy nem így kéne, és elismeri hogy igazam van, de vezetés közben bekattan, vagy nem tudom, leereszkedik valami vörös köd... Vezetés közben meg párszor szóltam, de csak összevesztünk.

Ma este megint megyünk el otthonról kocsival 1 órás útra, már most parázok miatta...

Valahogy lehet az ilyen emberekre hatni, hogy kicsit szedjék már össze magukat, és ésszel vezessenek?

2019. okt. 18. 11:53
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Vezess ma te.
2019. okt. 18. 12:37
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát értelemszerűen ha lenne bármi más opció (én vezetek, tömegközlekedés, nem megyek stb.) akkor azt választanám a halálfélelem helyett, de sajnos nincs.

Azt hittem, egyértelmű hogy ha vezethetnék én is, akkor nem más mellett rettegnék. :D

2019. okt. 18. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkezd idegbetegen vezetni akkor kiabálj neki hogy álljon meg mert ki akarsz szállni...
2019. okt. 18. 14:45
 4/8 A kérdező kommentje:

És utána?

2019. okt. 18. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem kell vele menni. Persze lehet keresni kifogást, hogy "de hát így és úgy" de ilyen formában a saját életed kockáztatod.
2019. okt. 18. 15:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezen kívül még esetleg bicajjal tudnék menni, de nem hiszem, hogy az biztonságosabb éjszaka a keskeny főút mellett az erdős részeken. :(

2019. okt. 18. 15:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
El kell terelni a figyelmét. Valami számára kellemes témáról beszélgess vele, pl. merre volt nyaralni vagy ilyesmi.
2019. okt. 18. 16:33
 8/8 anonim ***** válasza:
0%

"Ezen kívül még esetleg bicajjal tudnék menni"

Mondom, kifogások. Majd akkor keresd őket, amikor fára csavarodott kocsiból próbálnak egyben kiszedni.

2019. okt. 18. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!