Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek érdemes lenne...

Szerintetek érdemes lenne oktatót váltanom? Az órán folyamatosan telefonozik, mással foglalkozik, ugyan nem ordít, de türelmetlen. Ha vmit elrontok, azzal fenyeget, hogy nekem kell megtéríteni a kárt, ha nekimegyünk vminek (Többi lent)

Figyelt kérdés
10 órát töltöttünk a rutinpályán, ezalatt kellett volna megtanulnom parkolni. Annak ellenére, hogy volt már gyakorlatom benne, így sem sikerült elsajátítani mindet, ami megy, azt is csak néhányszor csináltam (és leginkább a maszek gyakorlás miatt sikerült egyáltalán). Ott is folyamatosan telefonozott, de reménykedtem, hogy a forgalomban abbahagyja. Hát nem. Persze ő elvileg tud így is figyelni, de ha mégis elrontok vmit, és nem nyúl bele, akkor persze én vagyok a hibás. Egyre inkább félek az óráktól, hogy mi van, ha tényleg baleset lesz egyszer, mert tapasztalat híján egyelőre nem tudok nehezebb helyzeteket felmérni, örülök, ha a pedálokat, a váltót kezelem, meg a legalapabb táblákat észreveszem, indexelek, stb. Ha kérdezem, mit kellene csinálnom, az a baj, ha önállóan döntök és rosszul, az. Két óra után a forgalomban úgy legorombított, hogy most már komolyan gondolkodom a leváltásán, mert nem látom értelmét plusz 10-20 óra szenvedésnek vele. Szerintetek várjak még, vagy tegyek lépéseket? Próbáltam vele megbeszélni a dolgot, de mindig oda lyukadtunk ki, hogy én direkt nem követem az utasításait, így ő mossa kezeit, én vagyok a szar. Pedig nyilván nem erről van szó. Milyen anyagi vonzattal jár ez? Annál gondolom jobban megéri, mint hogy még 10 meg ki tudja hány órát vegyek fel majd nála, mert gondolom, erre megy ki most is a játék.

2016. ápr. 22. 21:26
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Ami ki van fizetve, vezesd le, aztán amikor kérné a következő részletet, akkor válts. Ne pazarold rá a pénzedet és az idődet, nem éri meg. Te fizetsz neki, cserébe ő nem teljesíti azt, amiért fizettél. Tovább nem is kérdés szerintem, hogy kell-e váltani.
2016. ápr. 22. 21:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs, hogy nekimentek valaminek, azért van az oktatónak is a pedál, hogyha valamit benézel akkor közbe tudjon avatkozni. Nyugodtan válts, ha kényelmetlenül érzed magad mellette és nem érzed, hogy bármit is tanulnál. Ha meg idegesít is a hülyeségeivel akkor pláne válts mert az semmire sem jó, hogy ő idegel téged, te meg őt azzal, hogy folyamatosan hibázol mert ő idegel. Első oktatóm bár nem telefonált folyamatosan annó, de kiabált és felidegelt vele, ha elcsesztem valamit mire én mégjobban elcsesztem mindent. Átmentem másik iskolába és láss csodát, megtanultam vezetni és még jogsim is lett a végére :D

Vagy keresel másik iskolát vagy ahol vagy azon az iskolán belül másik oktatót. A procedúra akkor se egy vészes, ha másik helyre mész: megmondod az oktatódnak, hogy ez van, nincs harag, kikéred a papírjaidat és azt kézben tartva szépen leadod az új helyen.

2016. ápr. 22. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Válthatsz nyugodtan, szabadon.
2016. ápr. 22. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

"Ha vmit elrontok, azzal fenyeget, hogy nekem kell megtéríteni a kárt, ha nekimegyünk vminek"

Hadd idézzek neked a kreszből:

"a) Vezetõ: az a személy, aki az úton jármûvet vezet, vagy állatot hajt (vezet). A segédmotoros kerékpárt és a kerékpárt toló személy nem minõsül vezetõnek. A gépkocsivezetés oktatása és az azt követõ gyakorlati vizsga során vezetõnek az oktató minõsül."

Tehát ő felel mindenért, ami az úton történik.

2016. ápr. 22. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:
82%

Hülyeség és hazugság amit mond ,ezt nyugodtan meg is mondhatod neki! Mindenért ő felel,ha balesetet okozol mivel neked nincs jogosítványod ezért ő lesz a felelős érted és a kocsiért. Nála ezért van ott az összes pedál hogy tudjon fékezni ha kell. Mellesleg biztosítás is szokott lenni a tanulókocsikon szóval fedezi a casco ha meghúzod a kocsit.

Szerintem nem érdemes szenvedni vele,ha alkalmatlan a tanításra ,sajnos sok az oktatásra emberekkel való normális bánásmódra alkalmatlan autós oktató aki pl megunta a taxizást vagy a gyári melót, aztán beállt oktatni jobb híján . Válts oktatót vagy iskolát minél hamarabb.

2016. ápr. 23. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!