Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor érdemes téli gumira...

Mikor érdemes téli gumira váltani?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy már most lehetne, de néztem az előrejelzést és még sokáig 11-16 fok között lesz a hőmérséklet. Most koptassam le 1 hónap alatt a vadiúj gumit? Amúgy Ausztriába járok és ott november 1-től kötelező...
2019. okt. 17. 21:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%

Attól függ...

Ha gumisnál rakatod fel akkor nézd az előrejelzést és amikor már mondja a taknyos időt akkor előtte menj el, hogy ne kelljen órákat sorban állni.

Ha magadnak teszed fel akkor meg amikor bejön a taknyos idő!

2019. okt. 17. 22:28
 12/13 anonim ***** válasza:
31%

"Ez a téli gumi egy picit túl van misztifikálva."

"Tetszik a válasz! Hasonló megfontolásból tettem fel a kérdést."

Lehet mondani, hogy túl van misztifikálva, de az olyan kérdések miatt, hogy" mikor tegyem fel" és az olyan állítások miatt, hogy "gyorsan elkopok, ha nincs elég hideg"

Nálunk október közepétől bármikor megjöhet a késő őszi, hűvös, hideg, vizes, nyálkás idő, és sokaknak akkor jut eszébe, hogy kell a téli gumi, mások még akkor is kivárnak, és csak az első havazáskor rohannak a gumishoz...

Ott meg sokszor meglepetésként élik meg, hogy azt mondja a gumis, hogy majd két hét múlva menjen, előjegyzéssel megy a csere, nem tud mindenkinek most azonnal abroncsot cserélni, akiknél eddig nem volt fontos.

Valóban szép idők voltak mostanság, de a vénasszonyok nyara legfeljebb cirógatóan langyos, nem forró az aszfalt - nyugodtan lehet abroncsot cserélni, amíg nem kell kapkodni, nem lesz sürgős, "most azonnal kell"

2019. okt. 17. 23:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Időjárástól függő. A mostani húszon fokokban én még nyárival járok. És úgy néz ki a következő 1-1,5 hétben sem jön be a hideg.

Nekem a kötelezőm úgy lett megkötve, hogy nyilatkoznom kellett róla, hogy november 1 és talán március 1 között téli gumi van az autómon. Szóval az 1-ei hétvégén kénytelen leszek átszerelni. Előtte szerintem nem fogom. De volt már olyan év, emlékeim szerint, amikor már október elején át kellett dobnom.

2019. okt. 18. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!