Milyen autóakkumulátort érdemes venni?
Akkucserét kell csinálnom még a nagy hidegek előtt, mert a hűvösebb reggeleken bizony már most meg-megküzd a beindulással az autó, a feszültség pedig indítózásnál beesik 9,1 V körülre.
(Miután beindult, 13,9-14,5 V közt tölt, ha halaod, akkor stabil 14,4-5 V)
Vannak saját tapasztalataim is (igaz, még csak a második saját autómat hajtom), illetve vannak hallott infóim is.
Amiket néztem:
Electric Power GOLD 67Ah/640 A
Excide Premium 64Ah/640A (Erre írták, hogy az AGM-hez kicsit hasonlít, hamarabb visszatölt.)
Az autó egy Skoda Octavia MK1 (2005), 1.6 8V benzin.
Kint áll a fagyban a betonplaccon, így az indítóáram fontos lenne.
Munkába oda-vissza hét közben (H-P) olyan napi 8-10 km, hétvégén változó, kb. olyan 300-600 km szokott belemenni/hét.
Banner-t is nézegettem, de azzal volt rossz tapasztalat, az otthoni 1.3-as Suzuki anno 3-at evett meg belőle kb. 1-1,5 hónapos időközönkent, pedig töltés rendben, zárlat nem volt. (Azóta egy hirtelen felindulásból vett Tesco-s 'no name'-el megy, ennek 4 éve.)
BOSCH, VARTA? Ezekről hallottam hideget-meleget. Mik a ti tapasztalataitok? Megéri a kb 2x-es ár, vagy ugyanúgy 2-3 év lesz a fenti üzemeltetési körülmények közt, mint egy olcsóbb akku?
Előre is köszönöm!
Az szívás.... akkor marad a 64Ah..
kisebbet venni nagy baromság! minél kisebb az Ah annál rövidebb az akksi élettartama is!
Simán mehetett volna bele 70+Ah is de ha nem fér bele akkor nem tudsz mit csinálni.
Márka szerintem mindegy, a lenézett Banner 100Ah-s akksija kétszer túléli az Exide 64Ah-s akksiját mert annyival nagyobb dög.
Sajnos panelban lakom, és az autó meg a betonos placcon áll télen-nyáron.
Méret: hossz a baj. A 242 mm belemegy még, de a 272 mm már nem, mert az autóban az akkit egy 'U' alakú hátfalra tolod rá, aminek adott a mérete, aztán a bekötés után felülről még egy fedelet is rá kell tolni (így mondjuk teljesen le van burkolva az akku a hideg ellen). A most benne lévőn még van is külön egy öv körben, ami szivacsos bélésű lehet, de ezen nem lepődtem meg, mert Svédországból jött a kocsi. (Konnektoros motormelegítő is van benne, sajnos a panelban ezt sem tudom kihasználni így, de látszik, hogy foglalkoztak a géppel!)
Azt azért elmondanám hogy ha nagyobb egy akksi, az nem jelenti azt hogy ezért tovább is bírja.
Meg az akkun a burkolat nem a hideg ellen véd, attól pont ugyan úgy lehűl mint nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!