Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mik azok a helyzetek, amelyekb...

Mik azok a helyzetek, amelyekben gyenge az 1.6-os dízel motor?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasni, hogy pl Skoda Octavia és Volkswagen Jetta gyenge az 1.6-os motorral. Viszont sehol nincs kifejtve, hogy pontosan hogy kell ezt érteni. Előzésnél nagyobb tempóba, megpakolva?

Vagy egyszerűen csak nagyobb a fordulata adott sebességnél a 2.0-áshoz képest, és annyi?

Ültem már 1.6-os dízelbe, úgy gondolom elegendő ez a motor is akár sportos közlekedéshez is.

2019. okt. 8. 22:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Lenne különbség,nem kicsi! :)
2019. okt. 10. 02:16
 12/14 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
18%

4 személlyel elozgetni, nagyon fontos életcèl.. mennyi időt nyersz vele?

2019. okt. 10. 06:05
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Nekem pont 1.6 crtdi Octaviám van, előtte pedig 1.9 pdtdi Jettát hajtottam.

Bár 105 le mindekettő, ég és föld a különbség.

Az 1.9 pd alacsony fordulaton is nyomatékosabb. Az 1.6-nál már akkor is nagyobb gázzal kell indulni, ha aktív a klíma.

Az 1.6 áttétele sokkal hosszabb és tényleg szerencsétlen. Motorhangja alapján 30/50 km/h-nál már szívesen kapcsolnál 3.-ba/4.-be, de ekkor meg még erölködni fog. Cserében autópályán 130-al alig 2500 körül forog csupán, 150-nél karcolja a 3000-et és jóval csendesebb, mint a pd.

Gyorsulása az 1.6-nak viszont borzalom. Van, hogy (a hosszú váltó miatt is) akár 3.-ba vissza kell váltani országúton egy-egy kamion előzéséhez. Akkor is, ha nem jönnek szemebe, mert az út előbb-utóbb kanyarodik.

Szóval az 1.6 cr-től a sportosság az, ami a lehető legtávolabb van.

2019. okt. 10. 12:35
 14/14 anonim ***** válasza:
49%
#13 Ekkora különbség lenneg az Euro6 és Euro6d-s 1.6CR-ek között? Igaz én euro3-as 1.9pd-ből ültem át és az azonos lóerőhöz képest tényleg gyengébbnek érződik, de nem volt még megpakolva se olyan 80-120-as előzésem ahol kért volna egy 3.-at. Viszont ingázósba eljár bőven 4-4,5literből.
2019. okt. 10. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!