Mik azok a helyzetek, amelyekben gyenge az 1.6-os dízel motor?
Sok helyen olvasni, hogy pl Skoda Octavia és Volkswagen Jetta gyenge az 1.6-os motorral. Viszont sehol nincs kifejtve, hogy pontosan hogy kell ezt érteni. Előzésnél nagyobb tempóba, megpakolva?
Vagy egyszerűen csak nagyobb a fordulata adott sebességnél a 2.0-áshoz képest, és annyi?
Ültem már 1.6-os dízelbe, úgy gondolom elegendő ez a motor is akár sportos közlekedéshez is.
4 személlyel elozgetni, nagyon fontos életcèl.. mennyi időt nyersz vele?
Nekem pont 1.6 crtdi Octaviám van, előtte pedig 1.9 pdtdi Jettát hajtottam.
Bár 105 le mindekettő, ég és föld a különbség.
Az 1.9 pd alacsony fordulaton is nyomatékosabb. Az 1.6-nál már akkor is nagyobb gázzal kell indulni, ha aktív a klíma.
Az 1.6 áttétele sokkal hosszabb és tényleg szerencsétlen. Motorhangja alapján 30/50 km/h-nál már szívesen kapcsolnál 3.-ba/4.-be, de ekkor meg még erölködni fog. Cserében autópályán 130-al alig 2500 körül forog csupán, 150-nél karcolja a 3000-et és jóval csendesebb, mint a pd.
Gyorsulása az 1.6-nak viszont borzalom. Van, hogy (a hosszú váltó miatt is) akár 3.-ba vissza kell váltani országúton egy-egy kamion előzéséhez. Akkor is, ha nem jönnek szemebe, mert az út előbb-utóbb kanyarodik.
Szóval az 1.6 cr-től a sportosság az, ami a lehető legtávolabb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!