Alfa 159? Meg szabad venni, vagy inkább ne?
Üdv!
Régi álmom egy 159-es Alfa.
Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes benzinest venni? Vagy inkább a dízelt? A 2.4-es dízel tényleg hengerfejes lesz?
Illetve a motortól eltekintve mik az autónak a típushibái? A futómü javítása tényleg 3-szor annyiba kerül mint egy hasonló német, japán autóé?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha régi álmos és minden vágyad akkor vedd meg, csak figyelj rá, hogy milyen motorral és ne a legolcsóbbat. Még ha költeni kell rá akkor is megbocsájtod, ha tényleg szereted. ;)
Nos. Én nem rég vásároltam egy 159-eset.
Előtte én is megakartam járni ezeket a kérdéseket, őszintén nem sikerült. Aki dízel párti, az a dízeleset fogja mondani, aki benzines az a benzineset. Én végül trendek és városi használat miatt 1.9es JTS-t vettem.
Tele tankkal, ha egyedül is ülök benne, nagyon lomha. Azért nem mondom, hogy elviselhetetlen, ültem már rosszabb autóban is, de nem gyorsul jól, viszont eltudja vinni a nehéz kasznit kétségtelenül. Pont határeset. Viszont 80 fölött elemében van a kocsi, a motor elég erős, csak a gyorsulás nem igazán jó. Ha rendszeresen embereket cipelsz, talán érdemesebb lenne egy nagyobb motort nézni, viszont vagy a 2.0-ásról vagy a 2.2-sről rosszakat hallottam.
Futóművet nem tudom mennyi javítani, azt szerencsére nem kellett, ami engem pofán csapott az a vezérműlánc csere volt, ami egy 300 000es tétel volt nálunk.
Ezenkívül a kocsi olyan mint egy álom, és eléggé lenn van az ára, nem sokan viszik az alfákat, benzines is eléggé ritka. A benzinesből a Tbi-re esküsznek, de az egy nagyobb árkategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!