Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az emberek 90%-a miért csak 2...

Az emberek 90%-a miért csak 2 literes vagy ennél kisebb motorral rendelkező autót akar venni?

Figyelt kérdés
2019. okt. 1. 18:54
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
86%
Fogyasztás miatt.
2019. okt. 1. 18:58
 2/33 anonim ***** válasza:
81%
Talán mert a napi használatra több mint megfelelőek az 1-1.6 közötti motorral szerelt autók, és a legtöbb ember nem arra élvez el, hogy mekkora motor van az autója orrában.
2019. okt. 1. 18:58
 3/33 anonim ***** válasza:
70%
Mert felesleges nagyobbat venni, ha nem használja ki a teljesítményét.
2019. okt. 1. 18:59
 4/33 anonim ***** válasza:
66%
Én csak magam nevében nyilatkozok, nekem elég, akkor minek vennék nagyobb motorral autót? Azt drágább megvenni, magasabb rá az adó, ki se használnám. A fogyasztás, amit más említett, mondjuk nem feltétlenül igaz, autópálya tempóban viszonylag sokat eszik egy kis motor, főleg ha benzines, csakhogy az üzemanyag eleve csak kisebb tétel az amortizáció és a fenntartás mellett.
2019. okt. 1. 19:01
 5/33 anonim ***** válasza:
59%

Mert az emberek 90%-nak semmi értelme nem lenne e felett vásárolni.

Egy kisebb 1.0-1.2 motorral simán felveszed a városi forgalmat, városon kívül is egy 1.6-2.0-val könnyedén repülsz a megengedett 90-110-130-as tempóval. Egyszerűen átlag embernek nincs szüksége 100-150 lóerőnél többre, ha normálisan, akar közlekedni és nem boyracer meg utak királya módjára.

Nagyobb motorra ahogy írták több az adó, magasabb a fogyasztás, magasabb a fenntartási költség, miközben ugyanúgy araszolsz vele a dugóban.

2019. okt. 1. 19:06
 6/33 anonim ***** válasza:
76%

A fogyasztáson kívül a kötelező biztositás dija is megugrik, már az 1598, és a 1998 köbcentis kategória között is különbség van, egy 3000 köbcenti fölötti motornál meg lehet nagyon nagy különbség...

Nem csak Magyarországon, egész Europárat jellemző, hogy az autók motorja nem "amerikai léptékű"

2019. okt. 1. 19:08
 7/33 anonim ***** válasza:
68%
1.0-s kisautómmal vígan megyek a városba, felesleges nagyobb teljesítmény, mert ugy sem lehet kihasználni. Autópályán jól jönne erősebb, hogy ne csak max. 110-el tudjak menni, de azért a havi 1 útért nem kéne erősebb autó
2019. okt. 1. 19:14
 8/33 Granitis ***** válasza:
61%
Mert ma már egy 1.6 turbó úgy megy kb mint egy 3.0 szívó, csak kevesebbet eszik
2019. okt. 1. 19:17
 9/33 anonim ***** válasza:
52%

Ahogy már írták, az emberek 90%-ának elég az ezres, egykettes "bevásárlókocsi". Ahhoz képest azért szerintem több nagyobb teljesítményü autó van az úton..

Én személy szerint hétköznapokon egy 3.0 dízellel járok, hétvégén meg átülök egy ugyanekkora benzinesbe. És úgy igazából egyikre se lenne szükségem. És hogy miért? Mert nekem az autózás több mint egy közlekedési forma. Az emberek 90%-ának csak egy közlekedési eszköz az autó, arra meg elég egy kis teljesítményű autó is. Én viszont soha nem tudnék már visszaszokni egy ilyen autóba. Nekem az autózás egy fajta hobbi is, szeretek (kicsit) gyorsabban is haladni.

2019. okt. 1. 19:39
 10/33 anonim ***** válasza:
58%

Saját magamról tudok nyilatkozni. Esetemben két oka van:

1. Az 1.6-os motorral szerelt autóm 160 lóerős. Nekem tökéletesen megfelel, mindenre elég, felesleges lenne nagyobb. Nagyobb teljesítményre az adó is, fogyasztás is több lenne. Arra, amire én használom nagyrészt: 130km/h + tempomat, bőségesen elég a 160 ló.

2. Ha akarnék se tudnék nagyobbat venni, ugyanis ebből a típusból az 1.6-os a legnagyobb blokk. Mutass nekem olyan új autót (ne ezer éves használt őskövületet), amiben ma nagyobb blokk van és jól felszerelten belefér 7-8 millióba! Mert nekem nagyon nincs tudomásom ilyenről.

2019. okt. 1. 19:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!