Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudnék megtanulni jól...

Hogy tudnék megtanulni jól párhuzamosan parkolni?

Figyelt kérdés

Mekkora helynek kell lennie? Autó mérete + ?

Mert az is lehet, hogy nagyon szűk helyre próbálom.

A probléma: Tolatva állok be, de vagy már nekimegyek a padkának hátsó kerékkel, vagy nem tudom alá szedni, mert elöl már autó van, hátul meg már sípol az a szar, hogy mindjárt kocc lesz.

2019. szept. 27. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:
52%

Ezt úgy kb. a második vezetési óránál el szokták neked mondani. Most vagy félsz a oktatódtól, hogy ezt tőle kérdezd meg vagy a vezetőd bunkó, vagy mindkettő. Azt már meg se merem kérdezni, hogy oktatás nélkül akarsz megtanulni parkolni :D

De amúgy roppant egyszerű... Tegyük fel van egy

1 férőhelyes parkoló, na akkor szépen továbbmész eggyel, tehát párhuzamosan állsz meg az eggyel előrébb parkoló autóval. Elkezdesz lassan tolatni (minél lassabban mész, annál nagyobb szögben fog fordulni az autó is, ez a tipp pl. egy szűk utcában, ahol meg akarsz fordulni nagy hasznodra válhat). Szóval tolatsz hátrafele, közben "csutkáig" betekered a kormányt, a bal tüköröt meg figyeled, amint látod a patkát, nagyon-nagyon gyorsan visszatekered a kormányt. Addig tolatsz hátrafelé, amíg bent nincs a hátsó része, majd ellentétes irányba tekered a kormányt és azt fogod észrevenni, hogy az eleje is faszán bement a parkolóba. Ilyenkor még lehet olyanokat korigálni, hogy oda-vissza tolatgatsz, hogy minden 100%-os legyen.

Hát ahogy nekem elmagyarázták, én így jegyeztem meg és nekem máig bevált, igaz nem a kedvenc parkolási módszerem, de sokszor alkalmazom.

Ha esetleg a magyarázásom elég ergya volt, akkor itt egy vidi, amúgy elég sok van fent a neten.

https://www.youtube.com/watch?v=Mpo6fcaWfC4

2019. szept. 27. 17:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Mekkora az autó?

"Normál" méretű autóval hátra menetben egy szabad kockába is be lehet gond nélkül állni, előre menetben ahhoz kell két autónyi szabad hely.

Valamit nem jól csinálsz, de látatlanban senki nem fogja neked megmondani, miben hibázol.

Azt mondjuk nem ártana megnézni, hogy amikor a radar csipog, valóban közel van-e az akadály, amire bejelez (kiszállsz, megnézed)

Megtanulni csak gyakorlással lehet, és ebben a radar nem biztos, hogy segít

2019. szept. 27. 17:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Meglepő módon gyakorlással lehet megtanulni jól parkolni.
2019. szept. 28. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!