MIért idegankednek sokan a daciáktól? Miből gondolják, hogy nem fognak annyit elmenni mint egy seat, opel, renault? A loganok már bizonyítottak.
Mindenki nem fog Daciat venni, de így is hónapokat kell várni rá - ennyire idegenkednek tőle.
Provokatív kérdés, ami ráadásul nem is igaz, egyes típusokból több a megrendelés, mint, amennyit le tudnak gyártani, várólistára kell tenni a vevőket.
Várni kell rá. Egy autó nem kenyér vagy fűnyíró, hogy okvetlenül sürgősen kelljen. Ha igen akkor kell venni más típust.
Én egyébként olyanokra gondoltam akik azt vallják, hogy inkább egy 200.000km.t futott vw,opel stb.
ugyanazért a pénzért mint egy új dacia.
Az hogy idegenkednek az inkább azért van mert nem ismerik, nem akarják ismerni az új dolgokat, kicsit begyepesedtek. Még mindig azt hiszik hogy a német autó a jó, mást else tudnak képzelni.
Holott már rég nem az van, sok felé megtanultak autót csinálni és bizony nagyon sok már sokall jobb minőség mint a nagyon agyon szajkózott német minőség.
Az én rokonságom meg a kollégáim is mind a német autókat vették régebben. Ma már mind megszabadult tőle és koreai, olasz vagy francia autóket vettek.
Egyikkel sincs szinte semmi probléma.
https://www.youtube.com/watch?v=9IiQOcUCA0c
Százával lehet hasonló videókat találni.
Tavaly én is érdeklődtem a Dokker után és kb 4 hónap lett volna mire legyártják.
Nem arról van szó, hogy nem megy el annyit. A Dacia főleg az alacsony árral akar piacon maradni és ezt jól is csinálják.
De nyilván ezt a pénzt valamin meg kell spórolni. A motort ne is indítsd be, ne is gurulj egy métert se! Csak ülj bele pl csak egy mostani Opel Insigniába, utána egy Dacia Loganbe! Szerintem lesz különbség és érteni fogod mért drágább az egyik a másiknál. Ráadásul a technikai különbségekből még nem is észleltél semmit, csak beleültél.
Nyilván a Dacia is elvisz bárhova. Csak kicsit másképp, más körítéssel. Mint ahogy otthon a tv előtt is lehet ülni egy bőrfotelben és egy hokedlin is. Pedig a funkciója mind a kettőnek ugyan az, ráadásul utóbbi mennyivel olcsóbb.
Mert az egész autó spórolásról szól.
Ilyen apróságok, hogy pl. ugyanaz a műszeregység kerül pl. egy benzines logan-be, mint egy dízel dusterbe.
Egyébként tényleg nem rossz autók a daciák, használható autók olcsón, csak valakinek ez kevés.
Akinek csak az a fontos, hogy elvigye A-B-be annak tökéletes a Dacia és nem érdekli miben ül. Rokonomnak 5 gyereke van és 7 üléses Daciaval járnak. Én is gondolkodtam a Dusterben, de tényleg az ülése nem alkalmas 30-50 km hosszabb utakra.
Meg inkább kombi párti vagyok így új Kia ceed kombit vettem, jó lett volna Skoda is, de ilyen árban csak Fabia kombi lett volna az meg kisebb... Egyébként ma már új autóban egyedül a Lada ami gáz.
9:
"Egyébként ma már új autóban egyedül a Lada ami gáz."
A Kalina, Granta valóban, mert hiába Renault csoport, azok jeletős részben saját technológiákat használnak, de a Vesta nem, és egyébként magasabb kategóriát képvisel mint a Logan.
Egyébként mi majdnem csak hosszú utakra használunk Logant, és jók a tapasztalataink az ülésekkel. Főleg azért, mert nem akarnak az ülések semmit, mert azon kocsikkal, amelyek ülései ergonómikusak akarnak lenni, megszívom az átlagosnál nagyobb magasságom miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!