Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan veszik sokan azt a...

Honnan veszik sokan azt a hülyeséget hogy az autó állásban jobban romlik?

Figyelt kérdés
Elég keveset használom az autót olyan kéthetente egyszer kétszer. Voltak akik mondták hogy használjam mert állásban jobban romlik az autó. Én ezt abszolút hülyeségnek tartom és nem tudom miből gondolja ezt pár ember, ugyanis amikor áll akkor ugye öregednek az alkatrészek a gumi részek stb. De ha megyek akkor ugyanúgy öregednek ezek az alkatrészek de még használom is, kopik jobban a féktárcsa a kuplung a nyomás és hőmérséklet különbség miatt a gumi vezetékek jobban használódnak és esetleg repednek is.
2019. máj. 11. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem konzerválják szakszerűen, akkor bizony szétrohad az állásban.

Érdemes megnézni ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=UTpQbX4xYVc

2019. máj. 11. 21:17
 2/8 A kérdező kommentje:
1. És ha nem kezelték szakszerűen de mész vele, akkor nem rohad szét?
2019. máj. 11. 21:21
 3/8 anonim ***** válasza:
De, csak ha használod, akkor műszakilag karbantartod az autót, így végeredményben jobb állapotban lesz, mintha 10 évre a garázsban felejtenéd. Csak nézd meg azt a Ladát a videón, azt be sem lehetne indítani anélkül, hogy az összes tömítést, gumicsövet ki nem cserélnéd rajta.
2019. máj. 11. 21:28
 4/8 anonim ***** válasza:
95%

Ez szerintem trollkodás.

Az hogy ritkán használod az autót, de használod, nem azt jelenti azt, hogy álló helyzetben van tárolva hónapokon, esetleg éveken keresztül.

Időnként megmozdulnak az alkatrészek, a szükséges részeket átmossa az olaj, és amikor ismét leállsz vele, más pozícióban áll ismét néhány napot

2019. máj. 11. 21:34
 5/8 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként neked is meg másoknak is igazuk van. Igazából az autó mindenhogyan öregszik, kopik, ha évekig áll egy olyan autó a garázsban amit egyszer megvettél szalonból, hazavitted és onnantól kezdve nem használod. Az üzemanyag eleve leülepszik benne és veszít egyes összetevőiből. Másrészt az üzemanyag pumpa, vízpumpa meg hasonló berendezések beállnak az évek alatt amit cserélni kell majd.

Persze az sem mindegy hogy az autódat ha néha előveszed akkor mennyit használod, mert ha nem melegszik üzemi hőmérsékletre és úgy mész vele pár km-ert és ennyi akkor nem tud felmelegedni a motor rendesen a benne lévő pára ott marad, nem szárad ki, kondenzvíz keletkezik ami belül iszonyatosan roncsolni fogja a motort, kipufogót és így tovább. Másrészt ha az akkumulátort sem kötöd le az autóról az is merülni fog minél régebbi annál jobban az állásba, és ha teljesen lemerül 2-3 alkalommal akkor az akku kuka. Egy indító akku nem szereti ha teljesen le van merítve.

2019. máj. 11. 21:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van azoknak akik ezt mondják, de kéthetente 1-2 alkalomtól még nem eszi meg az avas.
2019. máj. 11. 21:53
 7/8 anonim ***** válasza:
42%

Vízpára lerakódik mindenhol egy autón, az rozsdásodást, oxidálódást okoz, használod 2 hét múlva, kopik egy réteget. Megint leállítod 2 hétre, megint rozsdásodik, megint gyorsan kopik.

Hacsak, nem új kerék/vezetőgörgő csapágyak vannak az autódon.

Továbbá 1 ponton áll a kerék huzamosabb ideig, deformálódik, szép lassan elkezd ütni.

Ugyanez a fékekkel, gyorsabban kopnak a betétek, stb.

Persze, kopik használat közben is, de nem annyira!

2019. máj. 12. 09:15
 8/8 A kérdező kommentje:

7. Én nem tudom. Én ezzel nem értek egyet legalább hat hét éve van meg ez az autóm amit nagyon ritkán használok kéthetente és alig van vele baj, műszakin mindig átmegy stb. Tesóm még akik rendszeresen használják sokkal többet költenek rá műszakin mindig kell valami alkatrész cserélni. Szóval szerintem így sokkal jobban megkimélem az autót. Ha nem használod akkor kevésbé romlik

Mindkét autó ugyanaz a típus ugyanaz az évjárat

2019. máj. 12. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!