Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha egy 2002-es Euro 4-es...

Ha egy 2002-es Euro 4-es motort szerelés közben a garázsban járatok zár térbe, akkor kaphatok szénmonoxid mérgezést?

Figyelt kérdés

Ha nem muszáj nem vesződnék azzal, hogy egy csövön keresztül kivezessem az még hogy kicsit büdös lesz tőle nem annyira zavarna.

Ezek az "újabb" motorok már közel sem bocsájtanak ki annyi károsanyagot mint a régiek, szóval úgy vagyok vele nem lenne bajom mert keresztül meg a kipufogógáz a katalizátoron és már ki is szűr belőle mindent.

Tényleg így van és csinálhatom nyugodtan, vagy Euro szinttől függetlenül minden autó kipufogógázától lehet kapni zárt térben halálos adagnyi mérgező anyagot?

2019. szept. 6. 15:05
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Lehet én vagyok a hülye, de minek csövön kivezetni....mirlért nem nyitod ki a garázsajtót?
2019. szept. 7. 00:31
 12/34 anonim ***** válasza:
Pont ezt akartam írni én is, amit az utolsó. Ajtót nyitva hagyod és meg van oldva a szellőzés, nem tud feldúsulni a kipufogógáz.
2019. szept. 7. 08:05
 13/34 A kérdező kommentje:
Azért vezetem ki csövön mert amit csinálok az igencsak zajjal jár. De imádom, hogy senki nem tud a kérdédre válaszolni. Egy nagyon egyszerű kérdésem volt, a mai emissziós kontroll minden mellett lehet a kipufogógáztól szénmonoxid mérgezést kapni vagy sem? Mert azért belátjuk, hogy nagy különbség van a 20 évvel ezelőtti, 10 évvel ezelőtti meg a mai autók között.
2019. szept. 7. 08:51
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

" De imádom, hogy senki nem tud a kérdédre válaszolni. Egy nagyon egyszerű kérdésem volt, a mai emissziós kontroll minden mellett lehet a kipufogógáztól szénmonoxid mérgezést kapni vagy sem? Mert azért belátjuk, hogy nagy különbség van a 20 évvel ezelőtti, 10 évvel ezelőtti meg a mai autók között.

"

Nem tudom szebben megfogalmazni a kérdést: te tényleg ilyen hülye vagy autószerelőként vagy csak trollkodsz?

Tökmindegy a kipufogógáz szén-monoxid szintje, ha a nagyságrendileg sokkal több keletkező szén-dioxid kitölti a teret és simán megfulladsz. Mit nem értesz meg ezen? Tudod, minden ősszel előfordul, hogy valaki megfullad a borospincében, pont ugyanezért.

Ha nem vagy képes megérteni, hogy a szervezetednek oxigéndús levegőre van szüksége a működéshez, a kipufogógáz meg pont ezt helyettesíti a rendelkezésre álló térben ami számodra "mérgező" akkor teljesen feleslegesen magyarázunk bármit is, csináld csak, majd este amikor a híreket nézzük röhögünk egy jót rajtad. :D

Autó korától és emissziós besorolástól függetlenül az üzemanyag elégésekor javarészt szén-dioxiddá alakul, tökmindegy hogy régi vagy új autó az üzemanyag ugyanazzá alakul.

Vezesd ki csövön a kipufogógázt, ha csak simán az ajtót nyitod ki akkor is telítődik annyi kipufogógázzal a garázs légtere hogy rossz és munkára alkalmatlan lesz a levegő a garázsban.

2019. szept. 7. 09:50
 15/34 anonim ***** válasza:
Nem fogsz szénmonoxid mérgezést kapni, előbb megfulladsz a szénfioxidban.
2019. szept. 7. 14:31
 16/34 Molyember ***** válasza:
100%
Na, élsz még? Ha a garázsodban eléri a CO szintje az 1%-ot, akkor már soha többé nem mész ki onnan a saját lábadon. De abban igaza lehet a többieknek, hogy a CO2 hamarabb végez veled, vagy legalábbis elájulsz tőle, hogy a CO megölhessen. Egyébként elnézést kérek, de muszáj: ritka nagy hülye vagy. Ha a garázsod minden oldala 2,5 méter, akkor az egész nincs 16 m3, és itt akarod járatni az autót 15-20 percig. És kérdést írsz ki róla, mert nem vagy biztos benne, hogy ez esetleg probléma-e. Mi bajod van neked? Az EURO 4 motorok 1g CO-t engednek ki km-enként. Biztosíthatlak, hogy ez bőven elég a halálhoz egy ekkora helyen, de ha rosszul szigetelt, huzatos a garázs, akkor talán csak agykárosodásod lesz, és akkor élhetsz tovább növényként.
2019. szept. 7. 16:12
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

"De imádom, hogy senki nem tud a kérdédre válaszolni."

Kétszer válaszoltam a kérdésedre. Konkrétabban, egyértelműbben és rövidebben, hogy vezesd ki, nem tudok válaszolni. Ahogy látom mások is ezt írták, csak valamiért nem ezt a választ várod. A miértjét is leírtuk. Azt is leírtuk, hogy ha "nem akarsz vesződni" a kivezetéssel, akkor hagyd nyitva az ajtót, hogy had szellőzzön, de neked ez sem tetszik.

Komolyan ezek után már én sem tudom, hogy csak játszod a hülyét és ezzel szórakozol, vagy tényleg ennyire korlátozottak az értelmi képességeid...

Tudod mit, ha az eddigi válaszok nem tetszettek, zárd magadra az ajtót és had szóljon! Tényleg nem tudok már mást írni...

2019. szept. 7. 16:48
 18/34 A kérdező kommentje:
Bocs de ha elolvasod a kérdést, nem azt kérdeztem hogy kivezessem e vagy sem hanem hogy lehet e Euro 4-es motor kipufogógázától halálos adagnyi szénmonoxid mérgezést kapni. Az leghasznosabb válaszoló az volt aki leírta mennyi elég a halálhoz és hogy az Euro 4 motor 1km-enként 1g CO-t pöfög ki ami azt jelenti hogy alapjáraton járatva a kocsit esélytelen hogy annyk kijöjjön hogy belehaljak vagy eszméletemet veszítsem. Szóval megkaptam a válaszom legalább páran a kérdésemre válaszoltak és nem arra hogy mit hogy csináljak meg miért hülyeség az amit kérdezek. Ha az ember valamit nem tud akkor kérdez és tanul vagy csendben buta marad.
2019. szept. 7. 17:50
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy te hangosan vagy buta :D
2019. szept. 7. 20:55
 20/34 Molyember ***** válasza:
100%
Nem érted, kérdező. Ha a CO szintje eléri az 1%-ot, akkor szinte azonnal elájulsz. A mérgezéshez kevesebb is elég. Továbbá nem csak CO jön ki a kipufogóból, hanem sokminden más is, többek közt CO2, ami kiszorítja a levegőt. Ha már elgyengültél, esetleg el is ájultál, a kocsi még mindig járni fog, és tolja tovább a gázt. Nagyon kicsi a garázsod, negyed óra pedig marha sok, ahogy 1g CO is rengeteg. Szerintem kibírhatatlan, a legkevesebb, hogy pár perc után behánysz a migrénes fejfájástól, és feltéped az ajtót. Tényleg bármi lehet, akár halál is. Hogy miért akarsz bezárkózni, azt csak te tudod, de rohadt veszélyes. Én még felügyelettel sem csinálnám, egyedül rendesen öngyilkosság.
2019. szept. 7. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!