Ford focus 2002 1.4 sedan hátsó dobfék?
Figyelt kérdés
Cserélném vagyis egyenlőre megszeretném tudni hogy cserés-e a hátső fékem, mivel alig fog a kézifék! 184e km van a kocsiban 12 év alatt, és valszeg ki van vállasodva! Egy 1kg-os kalapácsot már eltörtem rajta de a kétkilóssal sem mozdul. most fogjam meg a öntött vas kalapácsot és verjem mint .... a ....-át vagy milyen megoldást tudnátok nekem erre adni? Először a bal oldalin törtem el kalapácsot most a jobb oldalit ütöttem de semmi...2014. aug. 30. 16:06
1/5 anonim válasza:
Nem teljesen tiszta, de úgy értelmezem le akarod szedni a dobot. Nem kell agyba-főbe verni. Sokat szétszedtünk már, először párszor körbeforgatod miközben egy adott helyen megkocogtatod, így mindig máshol kap ütést, de nem kell széjjel verni azért. Ezután kell egy üthető lapos hornyú csavarhúzó, vagy egy éles hidegvágó, vagy vmi véső szerűség, aminek a végét kalapáccsal ütve megpróbálod leütögetni a dobot a pereménél, kicsiket forgatva rajta, ha párszor körbe mész, biztos lejön.
2/5 A kérdező kommentje:
pont most melegítettük így ütöttük, semmi. az álló forgó rész közé is ékeltünk, és semmi. most ott középen ami van az a fél gömb lágyabb fém vagy mi ott piszkálgatjuk de ez egy milit nem mozdul....most vágjam széjjel és akkor újat kell venni?
2014. aug. 30. 18:03
3/5 anonim válasza:
Lehet hülye kérdésnek tűnik, de a fékpofákat visszaállítottátok, ugye? Ha nagyon kopott a dob, akkor a pofák beleakadhatnak a dob vállába és nem fog lejönni.
4/5 A kérdező kommentje:
hogyan kell visszaállítani! tehát eddig faterom a ladán opelon csinálta ezeket ezen nem tudunk róla h kéne! valami rugó visszahúzza tán. de így kívülről mit kellene még neki csinálni akkor h lejöjjön? van aki azt pedzegeti h agyastul jön le!
2014. aug. 31. 12:07
5/5 A kérdező kommentje:
na szét jött! kerékagyastul jött le!!! de a fékpofák nos mind a két oldalt az egyik oldalt vastagabb a másik oldalt vékonyabb. pl a bal oldali keréknél a bal oldali fékpofa 4mm vastag a jobb oldali pofa csak 2mm. mennyi az új pofáknak a vastagsága?
2014. aug. 31. 16:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!