Miért nem szabad vasúti átjárón kuplungolni?
"Ültem egy csomó sofor mellett"
Én meg ültem olyan mellett, aki nem indexel sávváltáskor meg kanyarodáskor, aki túllépte a megengedett sebességet, sőt olyan mellett is, aki záróvonalon keresztül előzött.
Ez nem jelenti azt, hogy szabad is.
Azért nem szabad, mert veszélyfaktor. El tud romlani, beáll, ottragadsz, jön a vonat, meghalsz.
Nyilván nagyon kicsi az esély erre, ezért is szarja le mindenki (meg azért, mert már arra sem emlékeznek a kreszből, hogy a stop táblánál meg kell állni, nem hogy ilyenekre...).
Mellesleg - a félreértések elkerülése végett - valóban nem a kresz tiltja (vagy pontosabban: nem tiltja a kresz), ahogy egyébként sem ad vezetéstechnikai javaslatokat. A kresz mindössze annyit ír elő, hogy fokozott óvatossággal kell a vasúti átjárót megközelíteni, illetve hogy azon folyamatosan, megállás nélkül, legalább 5 km/h sebességgel kell áthaladni.
Ez viszont a gyakorlatban feleslegessé tesz bármiféle kuplungolást.
A kérdés egy téves állítást tartalmaz.
Szabad kuplungolni. Sőt, ha se előttem se mögöttem senki, és megvan a lendület, akár kivehetem üresbe, és leállíthatom a motort, úgy gurulhatok át rajta. Nincs írott jogszabály ami ezt tiltaná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!