Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek sok napi 65-70...

Szerintetek sok napi 65-70 km-t vezetni, hogy ne kelljen albérletet fenntartani az egyetem közelében?

Figyelt kérdés
Akik kb. ennyit vezetnek heti 4-5 alkalommal, nem megterhelő számotokra?
2019. szept. 1. 19:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

# 8! "Ahogy előtte írtam, napi 200 km-t ingáztam évekig."

Ahogy meg én írtam hétvégente 460 km-t ingáztam 13 éven keresztül.

A BSc 3 év. Évente menne kb 18.000 km-t. Azaz összesen 54.000km. Nem a holdra készül.

Én 15.000km-enként cseréltettem az olajat (ez még így is a gyári ajánlás fele), pont azért mert a hosszú egyenletes utak alkalmával sokkal kevésbé van igénybe véve az olaj, mint a városozás, folyamatos hidegindítások alatt. Vezérlést 100.000km-enként cseréltettem, ennyi volt a gyári előírás. Neki lehet hogy ennél kevesebb, ezt nem tudom. Szerintem pár évente egy vezérléscsere nem olyan kibírhatatlanul horror összeg.

A fékekre ugyan ez vonatkozik. Hosszabb utakon relatív keveset fékez az ember. Nekem az utolsó 130.000km alatt még a betétek félidősek sem voltak. Városban ugyanez lehetetlen.

50e km alatt két garnitúra gumi?! Tételezzük fel van ilyen, ami ennyire gyorsan elkopik és/vagy elöregszik 3 év alatt.

Tegyük fel, ezt mind ki kell fizetnie amiket felsoroltál. Normális albérletet 80-100e alatt szerintem nem igazán lehet találni. Még vidéki nagyobb egyetemi városokban se nagyon. És akkor még nem fizetett közös költséget, fűtést, vizet, villanyt, egyebeket, helyi közlekedési bérletet. De ha ezeket nem is számoljuk csak a lakásbérlésre kifizet évente 1-1,2 milliót. 3 év alatt 3-3,6 milliót. Ebbe az összegbe nem fér bele, amiket felsoroltál?! :O 6 olajcsere, 2 garnitúra gumi, egy vezérléscsere?

A kapcsolatokkal, beilleszkedéssel, egyetemi programokkal kapcsolatban: napközben reggeltől estig bent voltam az egyetemen. Szorgalmi időszakban elég sok gyakorlati képzésünk volt. Volt olyan nap hogy reggel 8-tól, este fél 8-ig voltak óráim. Vizsgaidőszakban meg a vizsgák miatt. Általában egy üres teremben ültünk össze páran és közösen tanultunk reggeltől estig minden nap. Az, hogy a nap végén a városon belül megyek el egy lakásnak nevezett helyre és ott alszom, vagy hazautazom és ott, szerintem semmilyen módon nem befolyásol. Kollégistaként nyilván szorosabb kapcsolatban vagy másokkal, hiszen 0-24-ben össze vagy velük zárva. De ez nem volt opció a kérdésnél.

Amúgy nem vagyok tévedhetetlen, nem ismerjük se a kérdezőt, se az ő életvitelét. Így lehet hogy neked van igazad. Felvázoltunk szempontokat. Neki kell ezeket átgondolni, a saját életére adaptálni, hogy neki melyik lehetőség a jobb, kifizetődőbb.

2019. szept. 1. 20:41
 12/18 anonim ***** válasza:
Kérdező! Te lány vagy egyébként?
2019. szept. 1. 21:36
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyan így voltam!

Az albérlet helyett a kocsit választottam! És én napi 120 km-t autóztam!

Egyáltalán nem sok!

2019. szept. 1. 21:38
 14/18 Majatom ***** válasza:
100%
Egyébként, mivel már meg van az autó, ahogy írtad, semmit sem vesztesz, ha kipróbálod, és ha neked ez nem jön be, vagy túl fárasztónak találod, még mindig kereshetsz albérletet év közben. Mivel most szeptember elején kérdezed, ezt, már annak sincs jelentősége, hogy nyáron könnyebb albérletet találni. Szóval szerintem vágj bele, és majd meglátod.
2019. szept. 2. 15:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Napi 70 km, tehát egyirányban 35 km! Ez semmi. Ilyen távon sokkal olcsóbb az üzemanyag és a fenntartás, minthogy egy albérletet fenntartson.
2019. szept. 3. 10:14
 16/18 anonim válasza:
Hát, lehet páran mondják, hogy nem sok, de nem vették számításba, hogy honnan hová. M3-son csúcsidőben mindig 15-20 perccel több, van, hogy fél órát-órát ülsz a dugóban Pest felé. Balesetek tömkelege. Ha nem autópályán mész, akkor valószínűleg az utak sem olyan jók, nem tudsz olyan gyorsan menni. Ne a távot nézd, hanem az időt!
2019. szept. 3. 11:09
 17/18 anonim ***** válasza:
Na igen, ez igaz, ha talál az egyetem szomszédságában megfizethető lakást. Az drága, de kényelmes megoldás. Ha Budapestet nézzük, ott teljesen általános, hogy valaki városon belül egy órát utazik iskolába/egyetemre/munkába. Szóval nem kellemes ennyit úton lenni, de bőven kibírható.
2019. szept. 3. 13:48
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már két hete így járok be iskolába, tényleg nem olyan megterhelő, mint elsőre gondoltam és remélem a téli időszak is kibírható lesz. :)
2019. szept. 12. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!