Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudnám egyetem végéig...

Hogyan tudnám egyetem végéig fenntartani a nyelvtudásomat?

Figyelt kérdés

Jelenleg aktívan tudok beszélni, írni, olvasni C1 szinten németül, és B2 szinten angolul. Hogyan tudnám ezt a nyelvtudásomat fenntartani egyetem alatt, hogy mire kikerülök a versenyszférába, tudjam is használni és ne felejtsem el? Alapképzést csinálok, tehát 3.5 évig kéne megoldanom valahogy... ja és a szak műszaki, tehát nem igen lesz alkalmam suli keretébe használni.

Esetleg jobb lenne gazdasági képzésre mennem (talán ott kevesebbet kéne tanulnom és mellette több időm lenne a nyelvtanulásra)?

2017. júl. 9. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Hol a logika? :D :D :D

Nyelvtudásod szimplán annyival is fent tarthatod, hogy suli közben amikor szabadidőd engedi!! Hidd el, azért bőven van szabadidő! Akkor angol/német könyveket olvasol, videókat nézel. Beszédben meg szimplán annyi, hogy magadban beszélsz ha nincs olyan, akivel néha beszélgethetnél.

2017. júl. 10. 00:21
 2/6 anonim ***** válasza:

En ugyan ebben a cipőben jartam 4 éve...

Most kezdhetem elolrol ismételni a nyelvet...

2017. júl. 10. 10:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Szókincs és olvasott szövegértés - Olvasással, lehet az regény, szakmai cikk. Elég napi 2-3 oldal. Szókártyák egy szint(B2) fölött már nem elég hatásosak, inkább csak kezdőknek való.

Hallott szövegértés - Filmek, sorozatok, rádió vagy hangoskönyv segítségével. Kábeltévén ma már elég sok csatornát át lehet állítani angolra vagy németre.

Beszédkészség - Turistákat útbaigazítani, interneten videocsatpartner, hétvégi beszélgetős klubbok vagy épp beülni német/angolórára. Nem tudom hova jársz, de a mi szakunkon nem volt semmilyen nyelvoktatás így más szakokra/egyetemre is átjártunk órákra. Van amit felvettünk, másokra csak megbeszéltük a tanárral, hogy bejárunk. Párszor gyengébb csoportba is benéztünk felajánlva, hogy beszélgetünk az adott nyelven a ténylegesen oda járókkal és segítünk gyakorolni. Nem minden tanár volt rá vevő, de akinek tetszett az utána hívott minket máskor is.

Esetleg magántanár is szóba jöhet, ha megengedheted magadnak.

A lényeg, hogy folyamatosan foglalkozz a nyelvvel, elég napi 15-20 perc, de az mindig legyen meg.

Nekem mérnöki tanulmányok mellett egy gyenge B2-ről(61%) sikerült feltornásznom az angoltudásom erős C1-re(89%-os vizsga). Kíváncsiságból kipróbáltam a C2-es szintet is, de az eléggé brutális volt, 53% lett.

2017. júl. 10. 21:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Király, kösz a választ!

Ami még eszembe jutott, hogy német, angol nyelvű youtube csatornákat is be lehet követni.

A beszédkészség a legfontosabb szerintem álláskeresés során, igazából ettől a résztől félek, hogy el fogom felejteni, mivel nem lesz kivel gyakorolni napi szinten (jelenleg külföldön élek).

2017. júl. 11. 11:17
 5/6 anonim válasza:
Egy volt oszt.társam,szabadid.ben mindig mondta angolul amit épp csinált.PL.Várom a buszt .Késik.....stb.. Teljesen folyékonyan ment neki a végére.Amiben nem volt biztos,azt megkérdezte vagy utánanézett.Bejáró volt,sokat várt buszra és így ütötte el az idejét.
2017. júl. 12. 10:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Tele van a yutube német és angol nyelvű filmekkel. Vagy csak vállalj szabadidődben idegenvezetést.
2017. júl. 12. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!