Spanyol, olasz vagy francia nyelv?
Szerintem francia. Európában ez a legjelentősebb a három közül, de pl. Kanadában is lehet használni.
És a francia csak az elején nehezebb, mint a spanyol (az olasszal nincs talasztalatom) amíg megszokod a bonyolultabb kiejtést.
Olasz. Azt tanultam, abból is nyelvvizsgáztam
Közepesen nehéz, könnyű tanulni, logikus nyelv
Eleinte bonyolult lehet viszont leküzdhető
Spanyol : felejtsük már el ezt a hülyeséget, hogy a spanyol azért jó, mert sok ország hivatalos nyelve. Azt is nézni kéne milyen országokról van szó. Egyik sem valami jelentős. Tipikus magyar szokás, hogy nem a minőséget, hanem a mennyiséget nézi. Nemcsak nyelvnél van így. USA-ban pedig nem alap a spanyol. Rendőrnek, határőrnek jön jól a sok drogos mexikói miatt. A foci szerelmeseinek vagy szappanopera fanoknak is jól jön a spanyol. Talán még annyi haszna van, hogy sok normis országban (pl Nénetország) ez a leggyakrabban választott 2. idegennyelv. Illetve sok input érhető el hozzá.
Olasz : Európában jelentősebb a spanyolnál. Sok olasz multi van pl Unicredit. Svájcban és Ausztria bizonyos részein hasznos. Egyiksem egy latin amcsi porfészek.
Francia : ez a leghasznosabb. Az Európai Unió 2. hivatalos munkanyelve (1. az angol), a diplomácia nyelve, valamint a divaté, gasztronómiáé. Mondjuk divatban, zenében az olasz is nagyon ott van. Franciául Afrikában, Közel-Keleten beszélnek több országban, jelentősek közül pl Kanada, Luxemburg, Belgium. Természetesen Franciaországon kívül. Egy erős angol tudás után állítólag nem nehéz a francia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!