17 éves lány vagyok és szeretnék vásárolni egy sport motorkerékpárt (125 ccm). Mit javasoltok?
Mindenképp ...
Aranyos vagy :)
Lányoknak nem kifejezetten akánlanék egy 30 lóerőst 125-öst, mert 30 lóerő nem vicc. Komolyan.
Kezdésnek akkor inkább egy 125-ös négyütemű, vagy egy 15 lóerőre fojtott kétütemű, amelybő később, ha már elég tapasztalt vagy, kivetetheted a fojtást. (akkor lesz 30 lóerő).
Vigyázz, mert egy 125-ös négyütemű motorból nincs mit kivenni. Az 15 lóerő maximum.
Nem tudom vettél-e már motort , vagy le mondtál-e róla azóta, de én megpróbálom összefoglalni neked hogy melyik motor nagyjából milyen.
Először is 4T(négy ütemű):
+Sokkal kevesebbet fogyaszt mint a 2T(kétütemű), sokkal megbízhatóbb, nem zabálja az olajat, van nyomatéka viszonylag alacsony fordulattól is(már amennyi van ezeknek a sportmotor utánzatoknak... de több van mint a 2T-nek)tehát nem kell úgy pörgetni ami jót tesz a megbízhatóságnak.
-Említették hogy gyengébb... nos tényleg gyengébb de szerintem ez nem baj sőt... 50es robogó után jó lenne ha nem egy 30lóerős gépen tanulnál meg normálisan motorozni (személy szerint ha van pénzed vegyél egy MZ-t vagy kérj kölcsön, de a Simson még jobb lenne, hogy megtanulj váltani).
Másodszor 2T:
+Erősebb, gyorsabb, de ehez mindenképpen kell egy minimális tapasztalat hogy kezelni tudd, főleg mert lány vagy, és nem a nemed miatt hanem mert gondolom nem vagy 70-90kiló :),
-Sokat fogyaszt, olajat zabálja, igényes, könnyebben elszáll.
Ezeket mérlegeld. Mielőtt valaki azt hinné hogy elfogult vagyok a 4T mellett, nekem három 2T motorom volt (NEM ROBOGÓ... az nem motor...)Simson,ETZ150,Aprilia RS125.
6éve motorozok, 5 éve közúton. Most lett meg az Akorl. Most Yamaha XT 660 van. Előtte volt egy 400as Hondám. Nagyon fontos hogy fokozatossággal tanuld meg a motor kezelését. Nekem 5év motorozás után is órákat kellet ismerkednem az új motorommal... ( Még nem estem el...koppkopp... de mindenki elesik előbb utóbb, és nem mind1 hogy hogy...) Bocs ha szent beszédnek tűnt a vége. Sok szerencsét a motorozáshoz
19f puszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!