Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Ki szeretne ismerkedni egy...

Ki szeretne ismerkedni egy relatíve normális 30-as fickóval?

Figyelt kérdés

Budapest környékéről.

Introvertált vagyok, jobb híján hosszú ideje az online társkereséssel küzdök. Egész egyszerűen arról van szó, hogy vagy eleve nem vagyok elég jóképű a társkeresőn elvárt színvonalhoz, vagy csak nem tudom megfelelően prezentálni magam. Mindenesetre nagyon vágynék egy normális, nekem tetsző nő társaságára, egy olyan lányra, akivel idővel össze lehet költözni és akár családot is lehet alapítani.

Ilyenkor szerető, figyelmes és odaadó vagyok, még az egyetlen exem is azzal vált el tőlem, hogy "szuper jófej" voltam vele.

Igazából nem hinném, hogy a fenti depresszív szövegre (noha csak a tényeket irtam le) pont itt lenne jelentkező, de a tanácsaitokat is szívesen veszem.

nov. 1. 10:32
1 2
 11/19 anonim válasza:
kapcsolati toke... atyam..
nov. 2. 07:42
 12/19 anonim válasza:

Az introvertáltság teljesen normális dolog, kedves kérdező, ne aggódj! :) Eleinte én is ezt hittem, de aztán utánaolvastam a dolgoknak, szerintem neked is érdemes lenne, ha így vélekedsz jelenleg-legalábbis egyelőre.

Az ismerkedéshez pedig sok sikert, sajnos egyéb tanácsot nem tudok adni. :D

nov. 2. 17:14
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Nézd, persze, szerintem is normális, bár az én esetemben ennek azért régebben voltak súlyosabb megnyilvánulásai is (szociális fóbia).

Annyiban nem tartom "normálisnak", hogy a társadalomban történő kapcsolatépítés és azok ápolása, de esetemben leginkább a párkapcsolatok kialakítása terén okoz óriási hátrányt. Úgy gondolom, ha normális is introvertáltnak lenni, semmiképpen sem előnyös.

nov. 2. 18:29
 14/19 anonim válasza:

(12es vagyok)

A szociális fóbia azért egészen más, de most itt nem szeretnék belemenni a kettő közti különbség ecsetelésébe. Az introvertáltság csak személyiségvonás, azon nem lehet változtatni, a szocfóbián lehet dolgozni.

Ebből a szempontból valóban hátránynak tűnhet, tudom jól, miről beszélsz (de ezen is lehet igazából valamennyire "javítani", gyakorolni), de én speciel úgy gondolom, azért rengeteg előnye is van az introvertáltságnak. Én csak az általad felsorolt "hátrányok" ellenére sem szívesen lennék másmilyen, ha most választhatnék.

nov. 2. 18:45
 15/19 A kérdező kommentje:

Igen, a szocfóbia az más dolog. Sokkal durvább. Szerencsére mér túl vagyok rajta. De nálam ez és az introvertáltság, úgy érzem, összeforr. Nem tudom eldönteni, melyik volt előbb, a tyúk, vagy a tojás.

Nekem nehéz kilépnem az introvertált létből és az előnyeit is meglátni. Te mit látsz előnyösnek az introvertált létben?

nov. 2. 19:01
 16/19 anonim válasza:

Az introvertált személyiség csak egy tulajdonság a sok közül. Annyit jelent, hogy szükséged van egy kis énidőre, amikor valami olyan dolgot csinálsz egyedül, ami számodra örömet okoz. Például megnézel egy jó filmet, festesz egy képet, írsz egy történetet, vagy simán csak lubickolsz a fürdőkádban...

A közhiedelemmel ellentétben az introvertáltak ugyanakkor nem akarnak mindig egyedül lenni. Én például imádok koncertekre járni, vagy kávézóba a barátokkal, de a munkám is olyan, hogy naponta viszonylag sok emberrel kell kommunikálnom.

Nálad szerintem inkább egy enyhe szociális fóbia állhat fent, de azon lehet javítani, emiatt ne aggódj :)

nov. 2. 19:38
 17/19 anonim válasza:

Én például azt szeretem benne, hogy sose tudok unatkozni egyedül se. Úgy általában pedig azt kedvelem az introvertált emberekben, hogy jobban a dolgok mélyére látnak, nem olyan felszínesek kapcsolatok terén, mint az extrovertáltak (általánosítva persze, tisztelet a kivételnek, ez nyilván nem vonatkozik mindenkire ugyanúgy), sokkal jobb hallgatóság, mert tényleg odafigyelnek az emberre, stb. Persze nyilván ha extrovertáltabb lennék, akkor azt tartanám "normális" létnek, és szintén a hasonló emberek lennének szimpatikusabbak. :D

(12,14 voltam)

nov. 2. 20:02
 18/19 anonim válasza:
Nyugi, van olyan nő, aki az introvertált férfiakat szereti, nem rossz jellemvonás ez, sok sikert!
nov. 2. 20:34
 19/19 anonim válasza:
Írok üzenetet
nov. 12. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!