Ha megtudnád, hogy egy férfi magasan funkcionáló autista, akkor nem ismerkednél vele? 23
Nem lenne kizáró ok. Van már egy autista gyerekem, a férjem ADHD-s. Lehet valamennyire én is érintett vagyok és a korábbi szociális fóbiám valójában enyhe autizmus.
Mindenesetre diagnosztizált autista párral a gyermekvállalást alaposan meg kell fontolni, mert az állapot öröklődik viszont a mértéke (sajnos) nem, tehát egy jól funkcionáló autistának is lehet súlyosan érintett gyermeke.
19: Még a szakemberek sem tudják pontosan, hogy mit mondjanak erről a témáról, sőt olyat is olvastam, hogy igazából az is sokat számít, hogy milyen az életmódja az adott családnak, mert a sok műanyag stb a szervezetbe bekerülve okozhat elvileg autizmust és amiatt alakulhat ki a magzatban/gyerekben. Asperger egyébként már nincsen hivatalosan, azt is egybemosták már az autizmussal, holott sokszor rá sem jönnél, hogy bármi gondja lenne az adott illetőnek, sőt elvileg vannak akik "kigyógyultak" ebből. Nem véletlenül lehet ilyen jellegű fejlesztésekre járni szakemberekhez, hanem azért, mert elvileg használ. De aki tényleg nagyon rajta van a sprektrumon, na az már teljesen más téma és ott nem is beszélhetünk erről.
Én amúgy úgy gondolom teljesen felesleges bárkit kérdőre vonni aki ennyire előítéletes, csak ő se akadjon ki, amikor a másik őt kosarazza ki, amikor ő róla derül ki valami olyan, amit a másik fél ítél el. Márpedig egy nőnél amúgy nagyon könnyű ilyesmit találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!