Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Ha megtudnád, hogy egy férfi...

Ha megtudnád, hogy egy férfi magasan funkcionáló autista, akkor nem ismerkednél vele? 23

Figyelt kérdés
Nemrég kiderült, hogy fiatalabb koromban ADHDvel diagnosztizáltak, de kiderült hogy egy enyhébb asperger. Nagyon jók az analitikus/logikai képességeim, szóval nem vagyok az az elbutult autista, viszont a nagy tömegeket nem szeretem, nem pánikolok be, de nem komfortos és a hangos zajokat se bírom, úgyhogy nem járok bulizni, pár régi ismerősömmel néha kocsmázunk, de inkább a természetbe megyek, vagy koncertre. Nagyon gyakran van, hogy egy bizonyos téma körül forog az agyam, aztán egyszer csak egy másik téma kezd el érdekelni. Ebből adódóan elég sok extrém sportot kipróbáltam már, sokfelé próbálok utazni, szeretek főzni, mindenféle ételt kipróbálok, és tervben van még jópár fogás. Aki eddig kóstolta, meglepődött milyen jó. Egy jóideje elköltöztem a szüleimtől, teljesen független vagyok, egyébként pedig a légynek sem ártok, mindenkivel kedves vagyok. De most lehet azt mondanám egy lánynak, hogy autista vagy aspergeres vagyok, akkor offolna?

szept. 18. 06:32
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
Van aspergeres ismerősöm, de ha nem tudnám, meg nem mondanám róla. Viszont gondolom asperger és asperger között is van különbség.
szept. 18. 18:27
 12/24 anonim válasza:
A nők nagyon sok dologban keresik a hibát, ha nincs akkor is. De egyébként ha egy csaj ha ezt megtudja és befosik, ahelyett hogy megismerne téged, nem jársz rosszul ha nem lesz veled.
szept. 18. 18:45
 13/24 anonim válasza:
Én nem szoktam elmondani. Nem titkolom el, ha rákérdez elmondanám, hiszen joga van tudni. De magamtól biztos hogy nem dobnám be ezt a szót, főleg az ismerkedés elején, mert manapság ennél kisebb dolgok is erősen red flagnek számítanak. Bármilyen nonszensznek is hangzik hogy asperger red flag legyen, de sajnos mostanra ez van. Persze azt se titkolom milyen vagyok, teljesen őszintén viselkedek és nyilvánulok meg, csak magát az asperger cimkét nem szoktam kéretlenül kimondani. Legfeljebb körülírva, ha már nagyon ilyen irányba megy el a beszélgetés, és látom a másik fél is hasonló, és vevő rá. Egyébként nem muszáj spektrumon levő barátnő, csomó nemátlagos lány van aki rezonál ezzel, főleg ha ő is inkább a nyugalmasabb, befelé figyelős, mélyebb dolgokat szereti megélni.
szept. 18. 19:23
 14/24 anonim válasza:
Miben nyilvánul meg? Ez amúgy öröklődő
szept. 19. 18:54
 15/24 anonim válasza:
A leírásodban semmi durva nincs. Nem mindenki szeret tömegbe járni, ebben nincs semmi.
szept. 22. 18:21
 16/24 anonim válasza:

Nem lenne kizáró ok. Van már egy autista gyerekem, a férjem ADHD-s. Lehet valamennyire én is érintett vagyok és a korábbi szociális fóbiám valójában enyhe autizmus.

Mindenesetre diagnosztizált autista párral a gyermekvállalást alaposan meg kell fontolni, mert az állapot öröklődik viszont a mértéke (sajnos) nem, tehát egy jól funkcionáló autistának is lehet súlyosan érintett gyermeke.

szept. 27. 15:12
 17/24 anonim válasza:
A helyedben idővel elmondanám, de nem egyből. Mert a nagy többség fejében ez egy súlyos fogyatékosságként él és lehet, hogy van aki emiatt visszahőkölne. Viszont, ha van ideje megismerni téged és utána osztod meg vele ezt az információt, akkor maximum meglepődik, hogy ez ilyen is lehet és ha pár furiságot észre is vesz rajtad addig, akkor utána csak még elfogadóbb lesz.
okt. 16. 20:32
 18/24 anonim válasza:
Sajnos akkor nem ismerkednék vele
okt. 19. 08:56
 19/24 anonim válasza:
Én elfogadom mindenki döntését, aki ismerkedne, és aki nem ismerkedne, szabad akarat. De arra kíváncsi lennék hogy aki nem ismerkedne, az milyen érveket tudna felsorolni, hogy miért nem ismerkedne? Mert azt már megfigyeltem hogy sokszor a társadalomban, és annál még gyakrabban ezen az oldalon is milyen ostoba és fals előítéletek futnak az autizmusról és aspergerről. Egyes nőknél már odáig fajult a helyzet, hogy képesek szitokszóként is használni az oldalon az autista szót. És hát tényleg kíváncsivá tett most ez az egész. Szóval csajok, nők: aki nem ismerkedne velük, az miért nem ismerkedne velük? Mit tudtok róluk, és mi a visszatartó erő, ami nálatok a leginkább kizáró ok? Nem szándékozok senkit erőszakosan rábeszélni semmire, csak érdekelne ami a döntés mögött van.
okt. 19. 09:51
 20/24 anonim válasza:

19: Még a szakemberek sem tudják pontosan, hogy mit mondjanak erről a témáról, sőt olyat is olvastam, hogy igazából az is sokat számít, hogy milyen az életmódja az adott családnak, mert a sok műanyag stb a szervezetbe bekerülve okozhat elvileg autizmust és amiatt alakulhat ki a magzatban/gyerekben. Asperger egyébként már nincsen hivatalosan, azt is egybemosták már az autizmussal, holott sokszor rá sem jönnél, hogy bármi gondja lenne az adott illetőnek, sőt elvileg vannak akik "kigyógyultak" ebből. Nem véletlenül lehet ilyen jellegű fejlesztésekre járni szakemberekhez, hanem azért, mert elvileg használ. De aki tényleg nagyon rajta van a sprektrumon, na az már teljesen más téma és ott nem is beszélhetünk erről.

Én amúgy úgy gondolom teljesen felesleges bárkit kérdőre vonni aki ennyire előítéletes, csak ő se akadjon ki, amikor a másik őt kosarazza ki, amikor ő róla derül ki valami olyan, amit a másik fél ítél el. Márpedig egy nőnél amúgy nagyon könnyű ilyesmit találni.

okt. 19. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!