Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Szeretnék ismerkedni, párt...

Szeretnék ismerkedni, párt találni, de ilyen idősen hol?

Figyelt kérdés

Idén nyáron lettem 38. Egzisztencia rendben van (autó, lakás - hitel nélkül -, jól fizető állás, megtakarítás). Nem vagyok az a felvágós, ill. divatmajom. Nincs bmw, se audi, se merci, nincs hatalmas karóra, több százezres mobil, Tommy Hilfiger, meg tudom is én milyen márkás ruhák és cipők. Felesleges külsőségeknek tartom. Viszont rendszeresen sportolok, hetente többször, és próbálok egészségesen élni.

Fiatalon azt mondták, ha van autód, lesz csajod. Hát nem lett. Persze nem is ettől vártam, meg nyilvánvaló, hogy ahhoz jó autónak kell lenni. Aztán megvettem a lakásom, azt mondták, azt szeretik a lányok/nők. Hát akkor sem lett senki. Nyilván tudom, hogy az anyagiak csak az egyik része, és nem (csak) ezzel kell megfogni a másikat. A nők ilyenkor csak pár pontot kipipálnak a képzeletbeli 100-as listájukból, és nézik tovább.

Itt vagyok ennyi idősen, és annyira szeretnék már egy párt, feleséget, családot. Minden adott. Szerintem jó férj és apa lennék.

De hol keressek? Próbáltam már több társkeresőt, némelyikre elő is fizettem, és hiába írtam rá hölgyekre, még olyanokra is, akiket nem igen szeretett a természet (ha értitek, mire gondolok), de semmi. Nem válogattam. Ill. egy kritériumom volt, hogy ne legyen gyereke. Másét nem szeretném nevelni.

Egyszer próbáltam munkahelyen is, nem lett jó vége, és akkor úgy döntöttem, hogy munkahelyről többet nem. És sajnos nem vagyok az az eljárós típus. Fiatal koromban is csak hébe-hóba mentem bulizni ide-oda.

Természetesen nem nézek ki úgy, mint az éppen aktuális szexisten, de nyitott szemmel járok, és ilyenkor látom, hogy velem kinézetben kb. egy szinten vagy akár alatta lévőknek is van párjuk. És persze tudom azt, hogy nagyon sokat számít a belső, a humor, és egyéb más tulajdonságok, de ha el sem jutok akárcsak egy randiig, akkor hogyan? Az egészet tetézi az is, hogy szerintem eleve kiesek a nők egyik első általános szűrőjén: magasság. Sajnos, nem sajnos, a talpamtól a fejem búbjáig csak 1,65m vagyok.

És nyilván azt is meg fogom kapni, hogy mit rinyálok itt ennyi idősen. Tessék elmenni ide-oda, személyesen ismerkedni, aztán majd csak akad valaki. Nem mondom, hogy ezt túlzásba vittem volna, de így is próbáltam.

Hátha van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehet ezen segíteni.

2023. júl. 31. 20:52
1 2
 1/13 anonim válasza:

Szerintem inkább privátban írnám meg, hogy én milyen módon jutottam el kis híján olyan kapcsolathoz, amelyből majdnem együttélés lett.

(Több lehetőség adódott nekem férfiakból - hasonló helyeken.) Amíg nem jártam egy bizonyos helyre, addig "társkeresőzhettem" hatalmas gőzzel. Nulla eredménnyel jártam.

Csak egy ötlet a sok közül: könyvtárak. (Igaz, hogy a java része mostanában zárva lesz a nyári szünet miatt.)

Szakkönyvtárak, vagy közkönyvtárak. Böngészd végig őket.

Tanfolyamok. (Elég sok szünetelhet most közülük.) A közoktatás válságba került valamilyen módon. Egy ismerősöm is szenved attól hosszabb ideje, hogy nem tud tanfolyamot indítani újra. Kényszerhelyzetben vesztegel.

Főzőtanfolyam esetleg (művelődési házakban, ha valahol találsz ilyet.) Házimunkákat általában nőknek szoktak tanítani.

Szabás-varrás, hímzőkör, horgolás. (Én legutóbb vallási intézményben, egyháznál találtam egy ilyet.) Igaz, nem fejlődtek tovább, csak egy helyben toporogtak. Ez is női munka.

Esküvői ruha kölcsönző megnyitása vállalkozás keretében. (Egy távoli ismerős így ment férjhez. Célirányosan ilyen vállalkozásba fogott, hogy legyen párja.)

2023. júl. 31. 21:06
 2/13 anonim válasza:

Esetleg művelődési házban bérelj egy termet és hirdesd meg olyan háztartást megkönnyítő ötletek csereberéjét, amelyek leginkább nőket érinthetnek!

Pl. mosás, vasalás, mosogatás, konyhai eszközök, mindenféle főzési-sütési praktikák.

Vagy: baba-mama klubot kezdj el működtetni. Foglalkozz különböző korcsoportú gyerekekkel.

Bébiszitterkedhetsz, szülésekhez elmehetsz olyan támogatói szerepbe, amely manapság divatos (talán dúlának hívják, de nem vagyok egészen biztos a helyesírásában.)

Az idősek gondozását is általában a női szerepek közé szokták sorolni. Átképezheted magad ilyen irányba. Szociológia szakterülete.

Otthonápolási szolgálatnál jelentkezhetsz.

2023. júl. 31. 21:14
 3/13 anonim válasza:

Majd írd meg legkésőbb 5 év múlva, hogy milyen eredménnyel jártál! De szerintem hamarabb is jelentkezhetsz, nem annyira szigorú határidő az az 5 év...

Privátban még írhatok, ha nem volt elég. :)

2023. júl. 31. 21:15
 4/13 anonim válasza:
Mindenképp egy csendes barátnőt keress, túl sok a szöveg.
2023. júl. 31. 22:01
 5/13 anonim válasza:

Azt nem tudom, mi lehet a gond, csak leírni a saját tapasztalataimat. Én is 165 vagyok, és nincs olyan jó egzisztenciám, mint neked, azért szegény sem vagyok. Volt jó fizetésem vezető beosztásban, most nincs, de lesz majd megint. Volt komoly, mély kapcsolatom kettő is az elmúlt hét évben, egyikük fiatal, intelligens, 10/10 lány volt. Nyilván nem tökéletes, megvannak a saját démonai mindkettőnek, ahogy nekem is.

Talán (de ne vedd készpénznek) az önbizalom hiány, az alacsony önértékelés lehet a probléma. Bármilyen élethelyzetben vagyok, tudom, hogy képes vagyok megnevettetni, kielégíteni egy nőt, és érzelmi biztonságot nyújtani neki. Nem félek, és tudok teljesen nyíltan beszélni az érzelmeimről és a gyengeségeimről is. Gondolom, ez kisugárzásban is megjelenik, mert bár szerintem legfeljebb átlagos kinézetű férfi vagyok, mégis kapok félreérthetetlen (és nagyon jól eső) pillantásokat jártomban-keltemben az utcán is. Nem vagyok, és nem próbálok tipikus alfahím lenni, csak élem az életem és végzem a dolgom. Javasolnám, hogy menj el terápiára, ott rájöhetsz, hogyan indulj el az önfejlesztés útján, milyen gátak és miért vannak benned, hogyan oldhatod fel őket.

Mégegy gondolat a hozzáállásról: engem egyáltalán nem zavarna, ha “más gyerekét nevelem”. Egy gyereknek, az anyjának, és nekem sem az számít, ki “csinálta”, hanem hogy ki szereti, törődik vele, ki kötődik hozzá és viszont.

2023. júl. 31. 22:35
 6/13 anonim válasza:
Én 34 éves nő vagyok, jelenleg szingli. Ami azt illeti én se nagyon tudom hol lehet manapság ismerkedni. Társkeresők tele vannak idiótákkal, személyesen pedig nehéz, én azt figyeltem meg hogy a férfiak már nem nagyon tudnak udvarolni. De lehet csak én keresgéltem rossz helyen :)
2023. júl. 31. 22:54
 7/13 anonim válasza:
Elmehetsz valakinek a kertjébe dísznek, kertitörp állásba . Abszolút a "magasság" alacsonyságod miatt egyből kiesel rengeteg nőnél.
2023. aug. 1. 08:18
 8/13 anonim válasza:
5-ös vagyok, és nem osztom a 7-es véleményét. Olykor nálam magasabb nőknél is észreveszem, hogy tetszem nekik. Biztos sok van, akiknél szóba sem jöhet alacsonyabb férfi, de egyrészt szerintem soknak ez nem lenne akadály, másrészt vannak bőven alacsonyabb nők is.
2023. aug. 1. 09:43
 9/13 anonim válasza:
Sosem volt még nőd? Akkor már kèső.
2023. aug. 1. 17:39
 10/13 anonim válasza:

Hát mondjuk ilyen mentalitással.. :D

Lehet fikázni pl az audit csak mert nem telik rá. De nekem volt egy olyan balesetem nemrég ahol te az opeleddel már hullaházban lennél, én meg kiszáltam karcolások nélkül..

2023. aug. 2. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!