Miért baj manapság a távolság?
Azt tapasztalom, hogy manapság egyre inkább óvakodunk a távkapcsolatok kialakításától.
Miért van ez?
Miért kell feltétlen a másik mellett lenni sűrűn, és miért nem elég heti vagy havi 1x talakozni akár?
Például aki Pesten él, a másik meg mondjuk távolabb, más megyében, akkor az már miért offos egy kapcsolatban?
Nem értem ezt az egészet.
23/L
Miért, neked elég lenne heti vagy havi egy találkozó?
Mellette beszélgetés és legalább valami online intimitás vagy a talikon kívül semmi?
Nekem nem baj, de a havi egy találkozás azért nagyon kevés.
Egy távkapcsolatba több energiát kell beletenni, mintha csak a szomszédba kellene átugrani és ezt sokan nem akarják.
Nekem már 16 évesen is kevés volt heti 1 együttalvás + időnként hétközben összefutás fél- 1 év után.
Egyrészt testiségek miatt, másrészt online nem kaptam elég figyelmet, meg más dolgunk is volt, mint írkálni.
Ha csak napi fél órát találkoztunk volna mondjuk hazafelé, de nem írtunk volna egyáltalán, nekem az is jobb lett volna..
Soha többet távkapcsolat:)
Azért, mert 1. felgyorsult világban élünk, az embert rengeteg nyűg és probléma terheli, sok mindent kellene belezsúfolnia a napjaiba, és nem biztos, hogy ebbe még az is belefér, hogy órák hosszat utazgasson valaki azért, hogy fél vagy egy órát együtt tudjon tölteni valakivel. 2. A heti egy találkozás még csak-csak, bár az sem túl sok, viszont gondolj bele, hogy mondjuk havi 1x tudnátok találkozni, de valamelyikőtöknek (vagy mindkettőtöknek) mindig közbejön valami, aztán a végén azt veszitek észre, hogy már fél éve nem találkoztatok. 3. A dolgozó felnőtt embereknek max. a hétvége maradna a távkapcsolatra, és nem biztos, hogy ezt mindenki vállalja. Sokkal egyszerűbb, ha pl. pár km-re laktok egymástól, egyet gondoltok, és elmentek moziba, sütizni, akárhová. Vagy mondjuk szexelnétek, megbeszélitek, hogy találkoztok, és összebújtok.
Egy egészséges, jól működő párkapcsolathoz szerintem kell az, hogy rendszeresen találkozzatok, és így mind érzelmileg, mind szexuálisan megkapjátok azt, amire vágytok. Ha nincs rendszeres személyes kontaktus, akkor a legtöbb emberi kapcsolat felbomlik, és ha egy párkapcsolatban a felek csak ritkán találkoznak, akkor egy idő után megszűnik a szerelem és a vonzalom. Ilyenkor szokott az emberek figyelme olyanok felé terelődni, akik a közvetlen látóterükben vannak, jön a megcsalás, először csak érzelmileg, utána testileg is.
Macerásabb a találkozás, közös programok stb.
Persze nem lehetetlen, nekem is volt több távkapcsolatom...lazább, komolyabb is.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!