Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Költözés. Van olyan szingli...

Költözés. Van olyan szingli nő ki külföldön képzeli el a jövőjét?

Figyelt kérdés
2023. jan. 26. 17:14
1 2 3 4
 11/36 anonim válasza:
Manapság ki az aki nem? Ebben a sz@rkupacban nem vár valami fényes jövő senkire sem
2023. jan. 26. 22:07
 12/36 Camorri válasza:

A kinti magyarokkal nekem eddig még nem volt ilyen problémám, hogy lehúznának. Igaz, én informatikai körökben vagyok jártas.

Viszont nekem is fel tud fordulni pár kint élő magyartól a gyomrom, amikor olyan beképzelté válnak egyesek azért mert megkapják a németországi fizetést... Legtöbb akit ismerek nagyon fennhordja az orrát, pedig nem keresnek jól, de verik a mellüket.

A kint élő magyarok kisebb része pedig rendkívül jó ember, és bármikor számíthatok rájuk, ahogy ők is rám. Volt már kölcsönös költözés segítség, házépítésen segédkeztem egyiküknek. Szóval vannak azért jó példák is, nem kell teljesen elzárkózni.

2023. jan. 26. 22:18
 13/36 Camorri válasza:
Ohh és emelem bögrém azokra akik jönnek, hátha még kevésbé lennék magányos!
2023. jan. 26. 22:21
 14/36 anonim válasza:
Az informatikai terület az egy teljesen másik terület, mert a befogadó országnak szüksége van a tudásodra. Több ismerősöm is van, aki nem tud németül, csak angolul, mégsem zavar senkit és 4000 EUR-t keres programozóként. De az átlag magyar ember a kiszolgálóiparban helyezkedik el... Plusz ezzel a mentalitással, hogy "xar M.o., minden xar" stb, annak mindenhol xar lesz az élete, csak ahogy mondod, még nagyobb lesz a pofája, mert megkeresi azt a kis 1250 euróját, ami M.o.-n soknak számít, de germán területen meg szinte semmi, alap. Sőt, nem is elég.
2023. jan. 26. 22:23
 15/36 anonim válasza:
Aber Camorri, du solltest dich mit den Einheimischen befreunden, du brauchst niemand aus Orbanland. :D Sonnst solltest du dann in Ungarn leben, wenn du ungarische Freund*innen brauchst...
2023. jan. 26. 22:26
 16/36 anonim válasza:
Ki tart velem hölgyeim?
2023. jan. 26. 22:32
 17/36 anonim válasza:

#5 És?

Magyarországon nem nézik le egymást az emberek?

Azért külföldön az emberek másabban állnak a dolgokhoz.

2023. jan. 27. 02:26
 18/36 anonim válasza:

#17, tudom, hogy nehéz elképzelni Magyarországról nézve... De amíg nem éled át a saját bőröddel, hogy te csak egy scheiss Ausländer vagy, csak egy mocsok kelet-európai szolga, addig nem hiszel nekem. Ez nem ilyen sima, emberi utálat, ami az emberek között kialakul egy kultúrán belül is, hanem egy faji felsőbbrendűségből fakadó gőg és lenézés. Amikor csak egy bűnöd van: a származásod. Borzasztó érzés. Nagyon keményen kell tanulnod és dolgoznod külföldön, hogy tekintélyt, elismerést és tiszteletet kapj külföldiként.

Nekem van olyan ismerősöm, aki egyetemi tanár, éppen az anyanyelvén beszélt valakivel és leköpte egy helyi, mert hogy magyarul mert beszélni. És igen, most az elmúlt években, nem a n@ci korszakban.

Szóval érted? Olyan dolgok vannak kint, amiket Magyarországról nézve nem is lehet elképzelni. Én lassan 10 éve vagyok külföldön, úgyhogy nem a fotelból szövegelek...

2023. jan. 27. 02:39
 19/36 anonim válasza:

#18 "Amikor csak egy bűnöd van: a származásod."

Te az átlagos magyar mentalitásról beszélsz. Persze rossz lehet, ha visszanyal a fagyi.

2023. jan. 27. 06:15
 20/36 Camorri válasza:

Nem a 18as nem a magyar mentalitásról beszél. Sok degenerált van itt is, de ez mindenhol igaz. Ergó ha valaki attól megijed hogy itt is vannak hülyék, akkor az inkább költözzön a déli sarkra ott csak pingvinek és kutatók vannak.

#15: jó én próbálok németekkel is ismerkedni, de hiába a német tudásom, nem megy.

#14: igen az informatikai kör ilyen, de ha valaki jó egy szakmában akkor azt itt máshol is elismerik, nem csak az ilyen helyen. Igen, ha valaki úgy jön ki hogy buta, nem akar fejlődni, elzárkózik mindentől, akkor az a kiszolgáló személyzet lesz. De rengetegen akarnak azért többet, és tesznek is érte.

A németekkel meg nagyon könnyen el lehet bánni, ha úgy érzed hogy lenéz, megemlíted neki, hogy: "bocsánat, éljen hitler" erre felkapják a vizet, és már dominálod is a beszélgetést, mert egyikük se akar náci lenni, szégyenlik. Persze ez csak németben működik...

2023. jan. 27. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!