Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Elittárs hölgy tagjaihoz...

Elittárs hölgy tagjaihoz (30+): a mosoly küldése, mint az ismerkedés első lépése, elfogadott-e?

Figyelt kérdés
...vagy ez elégtelen és a bemutatkozó levél a minimum ahhoz, hogy legyen folytatása (akár egy elutasító levél formájában) a dolognak?

2022. márc. 26. 21:05
1 2 3
 11/26 anonim válasza:

Te tévhitben vagy, a való életben sem elég csak egy mosoly. Sőt, engem idegesítenek csak az olyanok, akik a való életben is csak így kommunikálnak. Pl. a munkahelyemen nem egy olyan fickó van/volt, aki köszönés helyett csak bólint egyet, az is olyan épphogy észrevehető, vagy olyan is, aki pislant egyet a szemével. Nekem ne pislogjon, hanem köszönjön normálisan, pláne, ha én tudok köszönni neki. Mindig azt gondolom az ilyenekről először jóindulatúan azt feltételezve, hogy biztos büdös a pofájuk, ezért nem nyitják ki a szájukat, hanem csak bólogatnak, meg pislognak. Aztán kiderül, hogy nem erről van szó...

Kommunikálni kell rendesen szavakkal, a beszéd tette az embert emberré.

Vagy olyan is előfordult már nem egyszer a munkahelyemen, hogy ahelyett, hogy szavakkal mondana valamit egy fickó, csak int a kezével, hogy itt van, ha valami tárgyról van szó, vagy tessék, szabad az út, ha véletlenül elállta, de ki nem nyitná a száját. Ezek ilyen néma bélák, vagy néma bénák, jobb szót már nem tudok rájuk használni. Vagy úgy, ahogy te is írod, akár köszönésről van szó, csak mosolyog egyet. Vagy bármi másról, amikor akár mondhatna is valamit, csak mosolyog. Ennyi béna bélát a világon, komolyan...

2022. júl. 17. 16:30
 12/26 anonim válasza:

Ja, és az ilyenek, miután egy idő után már nem vagyok hajlandó rendesen reagálni, azaz köszönéssel a bólintására, pislantására az ilyen fickóknak, még ők vannak felháborodva, hogy nem köszönök nekik. Másoktól visszahallom. Hát, nem fogok visszaköszönni az ilyen pislogó vagy csak mosolygó fasoknak.

Én meg nem fogom felvenni az ő hülye stílusukat, hogy én is csak bólintok egyet rendes köszönés helyett.

2022. júl. 17. 16:33
 13/26 A kérdező kommentje:

#11 Köszi, végre egy hosszabban kifejtett válasz! :) Viszont attól tartok, kezdünk elbeszélni egymás mellett: én kifejezetten az udvarlási célú közeledésre gondoltam és a mosolyra, mint egy kezdő lépésre - ami pedig, az én "offline" (sic!) életemben legalábbis, múködik. Szóval az én tapasztalatom elletmondani látszik annak, amit te írsz - de te mintha már másról (is) beszélnél: béna kollégák béna megnyilvánulásairól, akik nyilván nem udvarolni akarnak (legalábbis nem mindig ;)) viszont egy kommunikációs tréning rájuk férne. Az alapoktól.

"Kommunikálni kell rendesen szavakkal" - persze, én is ezt vallom ("szóból ért a magyar ember" ugyebár) de ez már túlmutat a kérdésemen.

2022. júl. 17. 17:59
 14/26 A kérdező kommentje:
#12 A felháborodásra nem mondtad, hogy "amilyen az Adj' Isten, olyan a fogadj Isten!" ;)
2022. júl. 17. 18:03
 15/26 anonim válasza:

Csak a mosoly nem működik az offline életben sem. Ott is elkezdesz beszélgetni a lánnyal, azon kívül, hogy mosolyogsz is rá.

A neten sincs ez másképp.

2022. júl. 17. 19:15
 16/26 anonim válasza:

Ha a való életben is inkább szótlanabb vagy, csendes típus, akkor jobb, ha ezt feltünteted az adatlapodon, hogy nem vagy egy cserfes típus, vagy nem kenyered a sok beszéd, inkább hallgatni szereted a lányokat/hölgyeket.

Mert ez így, hogy csak egy mosolyt küldesz, tényleg elég balga dolog. Azt gondolják így a nők, hogy ennyi telik csak tőle? Ennyire bugyuta ez a fickó, hogy nem képes megszólítani engem, feldobni egy témát, ha esetleg önmagáról nem is küld bemutatkozó levelet, hiszen tulajdonképpen ott az adatlapja, azon bemutatkozott már. Ezt mondjuk aláírom, ha ott részletesen feltüntettél magadról mindent, akkor felesleges mindezt mégegyszer leírnod.

Vagy esetleg írd le nekik a "bemutatkozó leveledben", hogy inkább csendes típus vagy, de ez nem azt jelenti, hogy ne élveznéd a társalgást, ha a másik, szíved hölgye cseveg veled. Így nem fogják később sem elvárni, hogy nagydumás legyél, akinek jó vagy így is, az így fog szeretni.

De ha ez nem igaz, és nem vagy hallgatag típus a való életben, akkor hülyeség valóban csak egy mosolyt küldeni. Írjál is valamit, ne bemutatkozást, ha már egyszer megtetted, hanem szólítsd meg a nőt, valami beszélgetős témát dobj fel, éppúgy, ahogy offline tennéd, beszélj valamiről, vagy kérdezz tőle valamit, és ekkor odatehetsz a végére egy mosolyt is.

2022. júl. 17. 23:09
 17/26 A kérdező kommentje:
"Csak a mosoly..." - a kérdés nem erről szól! :(
2022. júl. 18. 00:24
 18/26 A kérdező kommentje:

#16 Köszönöm Neked is az infót - igen, ezt már mástól is hallottam és sajnálattal veszem tudomásul, hogy a csajoknak ilyen rossz a véleménye a mosoly küldésről, mint kezdő lépésről. Azt pedig egyenesen elkeserítő olvasni, hogy milyen tévképzeteket eredményez. De mindenképpen tanulságos és igazodni kell :)

A pasi logika a következő: küldök egy mosolyt és ha viszonozza akkor írok neki bemutatkozó levelet. Egyébként nem strapálom magam (főleg ha a mosoly küldése után azt látom, hogy meg se nézi az adatlapomat, bár a mosolyt látta) és nem szólítom meg levélben, mivel már olyan sok bemutatkozót írtam aminek a túlnyomó többségére nem is válaszoltak). Egyszerű mint a faék ;)

2022. júl. 18. 00:48
 19/26 anonim válasza:

"az a virtuális térben miért bántó (mosoly=hajhúzás)"

Ezt egy darab ember válaszából számoltad ki.

2022. júl. 18. 12:14
 20/26 anonim válasza:
11 Ugye azon is megsértődsz ha nem akar veled mindem reggel kezetfogni a kollégád?
2022. júl. 18. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!