Járnátok olyannal, akinek csak 8 általánosa van, de egyébként szörnyen intelligens ember?
A kettő nem zárja ki egymást, sokan nem azért hagyják ott a gimis/középsulit, mert buták lennének, hanem mert lelkileg nem bírják (sulis zaklatások, kiközösítés, ilyesmi)
Mielőtt azt mondanátok, nagyképű vagyok, nem rólam van szó.
Írjatok nemet és kort is :)
Akik itt annyira istenítitek az érettségit! Hiány van szakmunkásokból! Miért is? Mert már a kutya sem akar lenézett, alulfizetett szakmunkás lenni. A sznobizmus terjed, mint a pestis és inkább letesznek egy felesleges érettségit, csak nehogy melósok legyenek. A fene nagy értelmiség meg hagyta, hogy egy lebuj legyen az országból. A jó szakik már rég külföldre menekültek. Itthon meg maradt a szerencsétlenebbje.
A szakmunkás is kb ugyanazt megtanulja, mint a gimis, csak még gyakorlati tudást is szerez mellette. Bár amilyen szintű itt az oktatás, tök mindegy, melyiknek hány végzettsége van, így is, úgy is sík hülye.
Hacsak valaki nem született tehetség, akkor 8 általánossal (nem megy Okjre, szakképzésre stb. Tehát tényleg csak az általános iskolát végezte el) nezehen lehet becsületes munkával jól megélni. Én szakmunkás családból jöttem, azt gondolom, hogy főleg a mai világban szükség van valami speciálisabb végzettségre, mint a 8 általános (érettségi ugyan ez önmagában).
Összegezve tehát nem járnék ilyen emberrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!