Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Nők, ti elvárjátok, ha tetszet...

Nők, ti elvárjátok, ha tetszetek egy pasinak és ő is nektek és elhív randizni és mondhatni, hogy már együtt vagytok, hogy mindig mindent ő fizessen? Üzemanyag, étterem, ajándékok, hotel, stb? Vagy csak az elején, monjuk első 3-4 randinál?

Figyelt kérdés

2020. aug. 7. 12:15
1 2
 1/20 anonim válasza:
Természetesen. Hiszen ő a férfi.
2020. aug. 7. 12:20
 2/20 A kérdező kommentje:
És ez mit bizonyít, hogy ő a férfi? Hogy csak neki kell lennie egzisztencájának? Ha a szeretet kölcsönös, akkor az anyagiak miért nem? Nem azt mondom, hogy az elején nem a férfi dolga kezdeményezni, elhívni a nőt randira stb. Szerintem a társadalom túl sokmindent vár el a férfiaktól, a nőket meg lenézi, hisz elég, ha csinos, jól néz ki.
2020. aug. 7. 12:25
 3/20 anonim válasza:
A férfi és a nő mást tesz az asztalra egy párkapcsolat során. Az anyagiak megteremtése a férfi feladata.
2020. aug. 7. 12:28
 4/20 anonim válasza:
Nem. Ha meghív akkor örülök, de jobban szeretek felesbe fizetni.
2020. aug. 7. 12:28
 5/20 A kérdező kommentje:
Én szerintem meg azért a férfi dolga, mert ez a társadalmi elvárás. Ha a nő a fizetéséből ugyanúgy bevásárol boltba élelmiszereket, háztartási dolgokat, bútorokat, konyhai ezközöket a közös lakásba, tök mindegy mit, arra akkor miért költhet a saját pénzéből? De egy több éve párkapcsolatban élő párnál még mindig evidens, hogy étterembe férfi fizet, holott egyéb területeken a nő is kivette a részét. Vagy te hogy gondoltad, az égvilágon minden anyagi dolgot a nő alá kell tölni a férfinek? Manapság nem ez a trendi, azért van a nőnek is keresete, hogy tudjon belőle költeni, nem 100 évvel ezelőtti időkről van szó.
2020. aug. 7. 12:34
 6/20 A kérdező kommentje:
Na négyes, ennek örülök, hogy ilyet olvasok. De szerintem jobb, ha hagyod fizetni, max majd következő alkalommal fizetsz te. A felezés szeintem nem jó, kicsit furi helyzet.
2020. aug. 7. 12:35
 7/20 anonim válasza:
Én biztos felajánlanám, hogy rendezzük felesben, vagy ha most ő meghív akkor a következő alkalommal én hívom meg őt.
2020. aug. 7. 12:37
 8/20 anonim válasza:

Dehogy várom el, max az első randin, ha ő hívott el. Utána hacsak nem ragaszkodik ahhoz, hogy ő fizessen, fele fele arányban fizetünk.

Ez már a 21. század, nem az 1960-es évek meg előtte. Nem is értem, hogy várhatja el valaki, hogy más fizesse helyette az étkezéseit/szórakozását.

2020. aug. 7. 12:53
 9/20 anonim válasza:

Bár már nem kívánságom a párkapcsolat, ameddig vágytam rá, a következőket gondoltam:

Ha elhív randizni, az közös megegyezés alapján történik, hogy jobban megismerjük egymást. Nem számít, hogy ő hívott el engem, akkor felesben szeretnék fizetni. Az sem mindegy, hogy mondjuk csak beülünk valahova inni, mert ha erősködik, hogy fizeti azt a mondjuk 400 Ft-t, nem verem a fejem a falba, hogy nem én fizettem, de ha étterem, mozi, kávézó, stb, akkor igenis fizetem a felét. Ha kapcsolatban lennénk, úgy jólesik, ha fizetni szeretné helyettem és ehhez tartja magát, de alapvetően kapcsolatban is megtartanám azt, hogy felesben fizetünk. Előtte viszont semmiképpen, mivel nem vagyunk párkapcsolatban, nincs miért megtennie.

Az üzemanyagba viszont nem szállnék be, akkor se ha együtt vagyunk, mert nem az én autóm, akkor se ha azzal megyünk étterembe. Én pedig maximum ritkán kérném, hogy vigyen el valahova, mert tömegközlekedést jobban szeretem. Apámon kívül, mindenkinél miatyánkot mondok, mert nem bízok senki vezetési képességeiben.

Az, hogy kis apróságok, mint meglep csokival, cserepes növénnyel, vagy drágább dologgal amit szeretek, jóleső, de ne azért, mert kell, hanem mert ő szeretné, és ahogy éppen sikerül. Mondjuk meglát az utcán a kínai kirakatában kínai stílusú füzetet, amiről tudja, hogy szeretem az ilyesmiket. Eszébe jutottam, ő megvette, de nem születésnap, hogy illik ajándékot venni. Én is ugyanígy, ha meglátnék valamit, eszembe jutna a párom, megvenném neki.

Nekem ilyen elképzeléseim voltak, aztán mára ugye változtam és úgy vagyok az egésszel, hogy kellemesebb lesz nekem egyedül meghalnom, de az alap nem változik, a véleményem.

19/l

2020. aug. 7. 12:59
 10/20 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat.
2020. aug. 7. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!