Nők, ti elvárjátok, ha tetszetek egy pasinak és ő is nektek és elhív randizni és mondhatni, hogy már együtt vagytok, hogy mindig mindent ő fizessen? Üzemanyag, étterem, ajándékok, hotel, stb? Vagy csak az elején, monjuk első 3-4 randinál?
Dehogy várom el, max az első randin, ha ő hívott el. Utána hacsak nem ragaszkodik ahhoz, hogy ő fizessen, fele fele arányban fizetünk.
Ez már a 21. század, nem az 1960-es évek meg előtte. Nem is értem, hogy várhatja el valaki, hogy más fizesse helyette az étkezéseit/szórakozását.
Bár már nem kívánságom a párkapcsolat, ameddig vágytam rá, a következőket gondoltam:
Ha elhív randizni, az közös megegyezés alapján történik, hogy jobban megismerjük egymást. Nem számít, hogy ő hívott el engem, akkor felesben szeretnék fizetni. Az sem mindegy, hogy mondjuk csak beülünk valahova inni, mert ha erősködik, hogy fizeti azt a mondjuk 400 Ft-t, nem verem a fejem a falba, hogy nem én fizettem, de ha étterem, mozi, kávézó, stb, akkor igenis fizetem a felét. Ha kapcsolatban lennénk, úgy jólesik, ha fizetni szeretné helyettem és ehhez tartja magát, de alapvetően kapcsolatban is megtartanám azt, hogy felesben fizetünk. Előtte viszont semmiképpen, mivel nem vagyunk párkapcsolatban, nincs miért megtennie.
Az üzemanyagba viszont nem szállnék be, akkor se ha együtt vagyunk, mert nem az én autóm, akkor se ha azzal megyünk étterembe. Én pedig maximum ritkán kérném, hogy vigyen el valahova, mert tömegközlekedést jobban szeretem. Apámon kívül, mindenkinél miatyánkot mondok, mert nem bízok senki vezetési képességeiben.
Az, hogy kis apróságok, mint meglep csokival, cserepes növénnyel, vagy drágább dologgal amit szeretek, jóleső, de ne azért, mert kell, hanem mert ő szeretné, és ahogy éppen sikerül. Mondjuk meglát az utcán a kínai kirakatában kínai stílusú füzetet, amiről tudja, hogy szeretem az ilyesmiket. Eszébe jutottam, ő megvette, de nem születésnap, hogy illik ajándékot venni. Én is ugyanígy, ha meglátnék valamit, eszembe jutna a párom, megvenném neki.
Nekem ilyen elképzeléseim voltak, aztán mára ugye változtam és úgy vagyok az egésszel, hogy kellemesebb lesz nekem egyedül meghalnom, de az alap nem változik, a véleményem.
19/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!