Ebben a kategóriában már csak rosszindulatú emberek vannak?
Olvasni és időnként írni is szoktam az Ismerkedés kategórián belül kérdéseket és egy 10-14 évvel ezelőtti állapothoz képest pusztulat, ahová fejlődött ez az egykor egész érdekes platform, pedig akkor a barátkozásra-társkeresésre még külön kategória sem volt. Megismertem a hőskorban innen jó néhány értékes embert (akikkel azóta külön utakon járunk), de újabban beszélgetőtársakra sem lelni, csak a fröcsögés és a rosszindulat sugárzik a válaszadók nagy részéből.
Ami érdekel és remélem, nem csak én ülök fordítva a lovon, más is érzi: miért jó lehúzni a másikat, főleg ismeretlenül? Ezek az emberek ebből nyernek önbizalmat, vagy erre élveznek, hogy valakinek éppen szar valamiért és ők döfhetik bele a sokadik kést? Nem gondolnak arra, egy lelkileg kiszolgáltatottabb, magányos ember mit élhet át, ha oldalakon át vegzálják azért, mert nyitni mert a világ felé egy sajátosabb (introvertáltabb) módon? Lehet, nem a legmegfelelőbb a hely, de ez is egy első lépés. Lehet az is, hogy neki nincs más módja kezdeményezni, mert ingerszegény az élete, de változtatna ezen és így próbálna kitörni belőle. De az is lehet, hogy valakinek szimplán csak kényelmesebb ez. Embere válogatja, sok oka lehet és mindegyiket megértem én is hasonszőrűként. Azt is értem, ha az a szándék, hogy tanuljon a kritikából, de aközött és a céltalan basztatás között bizony van különbség.
Tehát, egyáltalán lehet itt még ismerkedni, párt keresni (ha már egy külön kategóriát létrehoztak neki, mert egyeseknek mintha ez is fájna), beszélgetésbe elegyedni hétköznapi értelemben vett emberekkel, vagy már csak fröcsögő droidok maradtak és a remény hamarabb döglött meg nálam, nálunk?
Azt meg lassan le sem merem írni, hogy férfi vagyok, mert nyílzápor zúdul rám... nőként meg dickpic cunami. Ez is de elb@szott...
Vagy csak idomul ez az oldal a mai trendhez. Nyilván akinek nem inge de én még azt figyeltem meg hogy nagyon sok ember közönyös lett kiveszett belőlük az empátia. És lehet van abban valami hogy 'elgépiesedtek'.
Elmész egy kocsmába vagy bárhová ahol kisebb társaság összegyűlt mit csinálnak? A kezükből ki nem esik a mobiljuk és gyakorlatilag megszűnt a személyes kontakt legalábbis sok embernél.
Persze van kivétel de nagyon azt látom hogy egyre kevesebb. Nagyon nem lesz ez így jó.
"Valamiért nem értem én sem ezt a korszakot. Mindenhonnan az ömlik az arcunkba, hogy "minden ember egyedi és különleges, fogadd el, ahogy van", aztán feljössz egy ilyen fórumra és "minden pasi/nő ugyanolyan 'csög, gyűlöljük együtt az összeset"..."
A korszakot én sem kedvelem. Elérték hogy a sok kis egybites csodás hópihe magára tekintsen úgy, hogy ő egyedi és önmaga, és fogadja el úgy mindenki, ahogy van. Miközben akár full toxikus, a képedbe mászik, sérteget, aztán persze még le is tagadja, és te vagy a hibás mindenért. És ugyanez fordítva már nincs meg a részéről, tehát a legapróbb neki nem tetsző dologba is beleköt. Szóval a toleranciát már sokszor kriminálisan elborult dolgokra is elvárnák amivel téged sértegetnek, cserébe mindenbe is belekötnek, amihez meg semmi közük. A probléma valós, egyre több embernél tapasztalom.
Másrészt az oldalon szerintem is hatalmas mélyrepülésben van. Én nem olyan régóta vagyok itt, de azt látom hogy már tavalyról idénre is csomó értelmes ember eltűnt, nem kommentel, nincs a toplistán. Helyette olyan sérült, frusztrált, kötekedő idióták maradtak itt többségben, hogy az egészet lehúzzák. Megváltoztak az arányok, és egyre inkább.
És régen itt valóban születtek értékes kapcsolatok, sőt az egész net ilyen volt. Barátságok, párkapcsolatok, házasságok. Manapság meg mintha a full toxikus salak maradt volna főleg nagy hangon, az értelmes emberek meg kivonultak, bezárkóztak, vagy ők maguk is szép lassan belevadulnak ebbe az egészbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!