Az incelprobléma miért nem közügy?
Valamiért az a reflex válasz, hogy a párkapcsolat magánügye mindenkinek, és senkit nem érdekel, ha valaki nem tud szexelni.
Ez rendben van, de közben az a legtöbb embert viszont érdekli, hogy mennyi a házasság, milyen a gyerekvállalási hajlandóság, a reprodukciós ráta, és általában mennyire boldog egy társadalom.
Az ilyen jellegű negatív statisztikák egyik legnagyobb okozója, hogy a fiatal férfiak 30-40 százaléka incel.
Ezért tehát végeredményben el kell ismerni, hogy az incelválság ma már közügy és mindenkit érintő probléma, aminek a kezelését akár állami szinten is kéne menedzselni, nem?
"Több, mint 8 milliárdan vagyunk, nem gond, ha pár lúzer nem szaporodik."
én incel vagyok és nem akarok gyereket, erre mit léptek?
Erdekelne a nőket hibaztato monologod utan az a "már holnapra meglehetne oldani" duma
Mivel szeretned megoldani drága?
Incelnek lenni személyes döntés, még ha nem is tudatos. Nők és férfiak aránya nagyjából megegyezik, nincs arról szó, mint Kínában, hogy az egygyermekes családok abortálták a lányokat, így felborult az arány.
Valahogy mégis úgy beszélnek erről, mintha létezne, ráadásul mindig csak a férfiaknak probléma. Ez nyilván olyan dolog, amit az egyénnek kell magában helyretennie, nem a nőket arra ösztönözni, minél több férfival feküdjenek le.
Nekem az a véleményem erről, hogy azért, mert nem lehet ezzel mit kezdeni. Mit tudnál csinálni? Esetleg amire gondolok, az a pszichoterápia. Nem rossz indulatból mondom, de amiket így olvasok nemcsak ennél a kérdésnél, hanem más incel témáknál is, hogy a magukat incelnek nevező embereknek pszichológusra lenne szükségük. Olyan durva gondolkodási sémájuk van, hogy ezzel pszichológushoz kellene menniük, mert így nem lesznek a büdös életben boldogok. Közrejátszik az önbizalom hiány is.
De a pszichológus ami úgy foglalkozik is veled, az meg eléggé borsos árú. A tb alapú pszichológusokat és pszichiátereket meg inkább hagyjuk.
Több hét/hónap mire kapsz időpontot, csak szalagrendszer az egész. Volt egy olyan kommentelő aki azt írta, hogy neki csak írják és írják a gyógyszereket, hiába szól, hogy leszedálják és így kb. semmit sem tud csinálni, nem érdekli a pszichiátert. Míg másnak csak annyit tanácsoltak, hogy igyon citromfű teát és meditáljon. De a gondolkodási mintázatukkal alig foglakozik bármelyik szakember (Persze vannak kivételes esetek is, azt megjegyzem, alapjáraton nem vagyok pszichológus ellenes. Csak szerintem a pénz beszél)
Most gondolj bele kérdező, hogy a szakembereket nem érdekli a nyomorod. Az egészségügy azoknak se ad segítséget, akiknek tényleg komoly problémájuk van, mert pl. megerőszakolták őket, gyászolja a gyerekét stb. Leszedálnak gyógyszerrel, vagy csak bólogat a pszichológus ha nincs pénzed és kész. Akkor majd pont az érdekli is őket, hogy néhány férfi nem talál nőt?
"Az ilyen jellegű negatív statisztikák egyik legnagyobb okozója, hogy a fiatal férfiak 30-40 százaléka incel."
Nincsenek ilyen statisztikák, ez kb. olyan téveszme, mint az incelek által vallott 80/20 szabály.
A múltkor már az egyik kérdésnél linkeltem kutatási adatokat, hogy mi a helyzet párkapcsolat/szüzesség ügyben, ilyen 30-40%-ot SEHOL sem írtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!