Mit jelent ez a mondat?
Valaki mesélte nekem ezt, és lehetett sejteni (vagyis láttam rajta), hogy ezt idézőjelben mondja, van is sejtésem, mire célzott, de kíváncsi vagyok, mit gondoltok, vagy mire gondolnátok, ha Nektek mondana valaki ilyet:
"nem volt hajlandó leülni vele kávézni"....-s emiatt szakadt meg valakivel a kapcsolata (nem intim kapcsolat volt)...
Egyértelmű volt, hogy nem szó szerint kell érteni, de így ezt a kifejezést még nem hallottam...átvitt értelemben.
Szerintem ez valami olyasmi szituációra vonatkozik amikor valakivel már csak úgy tudod tartani a kapcsolatot hogy elhívod egy kávéra beszélgetni, mert egyébként nem találkoztok. És a szóban forgó illető pedig már erre sem nyitott, és emiatt lényegében végleg vége a kapcsolatnak.
Bár sokszor alakul úgy hogy van egy pont ahonnan esélyes hogy itt fog kikötni a dolog, nem azon múlik hogy most az egyszer nem ment el vele kávézni, ez valószínűleg valahogy eljutott odáig hogy ne akarjon már kávézni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!