Valaki esetleg szeretne csatlakozni egy rajongói fordítói csapathoz?
#19 vagyok
Annyit fűznék még a #21-hez, hogy valaki ráadásul képes volt azt írni ide, hogy ezek a fordítások jobbak, mint a hivatásos fordítók által írt fordítások. Már elnézést, de ez nevetséges.
Ráadásul ha valaki azt kéri, hogy legalább egy példát hozzon fel, egyből rávágja, hogy csak privátban hajlandó. Könyörgöm, ez egy anonim oldal, egy ilyen jellegű kérdésre miért csak privát üzenetben lehet válaszolni?
Valószínű azért, mert baromság, és ide nem tud kiírni egy példát sem... Miután a fordító elkészült a fordítással, a szöveggel még rengetegen foglalkoznak (kiadó, szerkesztők, lektor), így kötve hiszem, hogy akár a helyesírás, akár a fordítás minősége jobb lenne. Fordítási műveletek ismeretének hiányában meg pláne...
Tudom, a kérdésem gyerekes volt, mert nem elég a középfokú nyelvtudás. No meg ki jelentkezne gyermekkönyvek, ifjúsági könyvek fordítására, amikor pedig sokkal több embert érdekelnek az erotikus, romantikus könyvek.
És igen, a tudásom sem elég, mivel nincs felsőfokú vizsgám, sem nem jártam egyetemre. És már nem is fogok, mivel elmúltam 35 éves. Valamint autista vagyok. És írásban jobban tudok kommunikálni, mint szóban.
De szeretek tanulni, és nagyon érdekel a műfordítás.
Sajnos 15 év kiesett az életemből, úgymond vakvágányon voltam. De most újra kezdek visszatalálni, és rátaláltam arra, ami igazán érdekel. A műfordítás.
Bocsánat, ha sokat írtam. Sajnos a vitatkozás nem az erősségem. Csak a tényeket mondtam el.
Végezetül szeretném még megemlíteni, hogy végtelen türelemmel rendelkezem, nagyon szeretek olvasni, tanulni. Ha esetleg van valakinek ötlete, vagy anyaga, hogy mit tanuljak, hogy jobb műfordító legyek, azt hálásan megköszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!