Szerintetek megéri erről az oldalról találkozni valakivel?
Nyitott lennék egy találkozóra, de a legtöbb hozzászólás amit látok, illetve a legtöbb privát üzenet amit kapok egyszerűen minősíthetetlen (valójában nem csak erről az oldalról - a probléma az online tér egészére kiterjed). Ennek tudatában már képet sem küldök szívesen magamról senkinek.
Hogy lehet ezt kiszűrni? Hogy győződhetek meg arról biztosan, hogy akivel találkozni fogok, nem egy rossz ember egy kezdeti álca mögött?
Én többekkel találkoztam innen, több barátnőm is volt, hosszabb levelezések is amikből lett találka (is).
Megéri? Igen, de nem akárkivel, hanem a megfelelő emberrel akivel úgy érzed találkozni szeretnél és persze ő is veled. Az sem jó, ha kierőszakolod a másikból a találkát.
Hogyan győződj meg? Itteni levelezés után térj át mikrofonra, akár kamerázásra...arra figyelj, hogy még ott is sok a kamus. Engem volt egyszer aki hangtorzítóval akart átvágni, de járatos vagyok ezekben úgy ahogy, 2. kérdésem az volt, hogy milyen hangtorzítót használ erre kinyomott és eltűnt :D
Azért nem kell egyből rosszra gondolni, de figyelni kell a gyanús jelekre. Ha nagyon terel, hogy nem akar mikrofonozni, meg ilyenek, az valószínűleg találkozni sem fog.
Volt több beszélgetőtársam innen (lányok) akik megbeszéltek találkozót itteni srácokkal és még aznap is beszéltek, a találkozóra nem ment el a srác (vagy ha igen beijedt, meggondolta magát stb), végül eltűnt teljesen a másik fél. Szóval nincs tuti recept. Kockáztatni kell, de nem minden hülyére pazarolni az idődet, energiádat. Sok sikert :)
Én eddig két emberrel találkoztam innen. Az egyikből úgy tűnt, hogy lesz valami barátság-szerűség, de idővel megszakadt a kapcsolat. A másikból egy párkapcsolat lett, de elég hamar vége szakadt, mert voltak olyan problémáink, amiket nem tudtunk megoldani. Illetve van valaki, akivel egy jó ideje beszélgetünk már (barátkozás céljából), de még nem találkoztunk.
Vannak normális emberek is itt, de elég ritka. A legtöbb esetben hamar elül a beszélgetés, mert nem találjuk meg a közös hangot, nem kérdeznek, vagy nem reagálnak érdemben arra, amit írok. Persze van úgy, hogy én nem erőltetem a beszélgetést, mert azt érzem, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon. Általában hamar le lehet szűrni, hogy ki az, akivel érdemes folytatni. Teljesen minősíthetetlen üzenetet szerencsére keveset kapok, egy pasi volt, aki egy hozzászólásomra a farkáról küldött képpel reagált, természetesen azonnal ment a tiltás.
Nekem főleg régebben volt egy-két találkozóm innen, leginkább csak barátiak, mondjuk voltak fura figurák a nők között is. Megbánni nem bántam meg semmit, szerintem ők sem, normális voltam velük, nyilvános helyeken találkoztunk, én fizettem a fogyasztásukat, nem erőszakoskodtam, szóval szerintem panaszra nem lehet okuk. Legutóbb egy kollégával találkoztam, akivel véletlenül ismerkedtünk meg itt, és kiderült, hogy szakmabeliek vagyunk, csak az ország más-más pontjánk élünk. Tervezzük azt is, hogy a későbbiekben lesz ennek folytatása, tartjuk a kapcsolatot.
Hogy ki kicsoda, milyen ember, nem tudhatod, viszont ezért kell beszélgetned vele. Nyilván mindenben van kockázat, de ha úgy érzed, hogy megbízható az illető, akkor próbáljatok meg nyitni egymás felé, pl. képküldéssel, vagy mondjuk átmehettek egy másik felületre beszélgetni, és ott akár videochatelhettek is. Egyébként az üzenetekkel kapcsolatban csak annyit jegyeznék meg, hogy hiába írunk normális hangvételű, tisztességes üzeneteket, ha ugyanúgy kb. bűnözőként kezelnek minket is az emberek. Sosem voltam bunkó, nem szoktam intim képeket küldözgetni/kérni, megértem, ha valaki bizalmatlan, vagy ha lassabban szeretne haladni, de ezt csak a legritkább esetben szokták értékelni.
Nagyon sok értékes emberrel találkoztam innen. Kirándulótársak, barátok, egyéb kapcsolat is lett belőle.
Szóval érdemes kicsit nyitottnak lenni és megszabadulni az előítéletektől.
Nyilván kell hozzá egy kis ész, hogy beszélgetés alapján is tud szűrni az embereket. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!