Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Van itt ENFP nő, aki ismerkedn...

Van itt ENFP nő, aki ismerkedne egy INFJ férfivel?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, nagyjából korombeliek írjanak, ha lehet. Az nem baj, ha idősebb.

2023. jan. 14. 12:08
1 2 3 4 5 6
 31/57 Mojjo válasza:

Na mivel a kérdező nem bír magával és privátban hisztizik, hogy nem kap most és azonnal választ, csak gyorsan pár dolog:

Az INFJ fő döntéshozó funkciója az Fe, extrovertált érzés. Épp ezért tipikusan empatikusak, fogékonyak más gondolataira. Ezenkívül az INFJ-k szintén tipikusan meghallgatják az embereket, jól képesek megemészteni és befogadni más gondolatait. Introvertált és érző típusként nem jellemző, hogy robbanékonyak, nem jellemző, hogy hevesen, a másik puszta lenyomásának öröméért, izomból akarjanak vitázni, főleg hogy várják a vitát.

Itt a kérdező pont ezt teszi. Igyekszik minél erősebbet, keményebbet visszaszólni, teszi ezt türelmetlenül, erősen védve saját egóját és támadva a másikét, miközben jól érezhetően ez az egész adrenalinlöketet ad neki.

Egyrészt ez a mentalitás és hév inkább a tinikre jellemző. Pusztán ez alapján 17 év körülire tippelném a kérdezőt, bár nyilván van aki 60 évesen is ilyen. Bár egy INFJ-nél pont aligha erre fog menni a fejlődés és tiniként lehet hogy ökölbeszorított talpakkal várják ők is a vitát, de idősödve ezt el szokták hagyni és nyugodt, átgondolt emberekké válnak.

Másrészt persze, bármelyik típus lehet bárhogy sérült. A kognitív funkciók veleszületettek, a sérülések nem. Amik bőven torzíthatják a reakciókat, így - átgondolva saját kijelentésemet -, tulajdonképpen mégis lehet INFJ a kérdező. De ez a magamutogató és agresszív vitaretorika nem igazán passzol a képbe.

2023. jan. 14. 16:08
 32/57 Mojjo válasza:
Illetve egy kérdés: miből gondolod, hogy INFJ vagy? Oké, tesztek, amik kognitív funkciókra mennek rá, persze. De azokon kívül, mint önértékelés. Milyen tulajdonságaid vannak, amik alapján INFJ-ként azonosítod magad?
2023. jan. 14. 16:10
 33/57 A kérdező kommentje:

Bukta. Ni az első, Fe a másodlagos. Te az ENFJ-vel kevered. Csúnya hiba, de elnézem.

"Introvertált és érző típusként nem jellemző, hogy robbanékonyak"

Hitler puszil a pokolból.

2023. jan. 14. 16:11
 34/57 A kérdező kommentje:
INFJ vagyok, mert amíg meg nem valósítok egy kitűzött célt, addig nem tágítok. A Fe egyébként is szubjektív. Hogy mi a jó, azt nem te döntöd el, de nem is én, DE az biztos, hogy engem az hajt, hogy megvédjem magam az igazságtalanság ellen.
2023. jan. 14. 16:13
 35/57 A kérdező kommentje:
Amit te látsz, az valószínűleg az ENTP anyám lenyomata a jellememen. Ezt elfogadom.
2023. jan. 14. 16:17
 36/57 Mojjo válasza:

Mondom fő döntéshozó funkció. A Ni az információszerző funkció.

A kognitív funkciókat két csoportra osztjuk: döntéshozó es információszerző funkciókra. Az érzés és gondolkodás döntéshozó, az érzékelés és az intuíció információszerző.

Ennek megfelelően ha valakinek a fő döntéshozó funkciója az Fe, az nem jelenti egyben azt, hogy az az elsődleges funkciója is.

A 16 típusból az elsődleges funkció szerepét 8-nál információszerző funkció tölti be - mint egy INFJ-nél is. A fő döntéshozó funkció ennél a 8 típusnál mindig a másodlagos funkció lesz, aki az autó modellben az anyósülésen ül.

2023. jan. 14. 16:17
 37/57 Mojjo válasza:
@35: Igen, határozottan ENTP-s volt bizonyos szinten, de az ENTP-k sokkal átgondoltabban és tényekre koncentráltabban szoktak vitázni, kevésbé jellemző, hogy a személyeskedés jelenti a fő irányvonalat. Ez viszont tényleg F típust sejtet.
2023. jan. 14. 16:20
 38/57 anonim válasza:
Na jó állj le srác mert már rettenetesen égő amit csinálsz.😂
2023. jan. 14. 16:20
 39/57 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz, itt én tévedtem. Az egyébként - most minden vita nélkül - érdekelne, hogy TE hogy látod, külső szemmel mik a fő funkcióim?
2023. jan. 14. 16:21
 40/57 A kérdező kommentje:
#38: Te most maradj ki ebből, a nagyobbak beszélgetnek.
2023. jan. 14. 16:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!