Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell köszönni a gyereko...

Hogyan kell köszönni a gyerekorvosnak? (Nő)

Figyelt kérdés

20-30 èv korkülönbség lehet köztünk, nem tudtam azt mondani h szia, a jó napot meg kellemetlen... Hogyan beszèljek vele hosszútávon magázódva? Megkèrdezni nem merem, mert vörös lesz a fejem.

Másik városból való vagyok ès mire ide èr a lelkem, ahol lakom az jó pár èv...

2022. júl. 15. 00:47
1 2
 11/13 anonim válasza:

"Ezèrt nem tudom eldönteni,na. Illemszabályokkal bajban vagyok."

Engedd meg, hogy segítsek.

Idősebb nővel, és ha képzettebb, tapasztaltabb nálad (tehát, ő doktor, te asszisztens, még ha eü-ben dolgoztok is) alapvető szabály, hogy magázódunk, ez illendő, még akkor is, ha nő vagy.

Akkor illik tegezni, ha ő, az idősebb kezdeményezi, tehát kéri, hogy tegeződjetek. Akkor tegezd vissza, egyébként meg ne.

Egyébként meg napszaknak megfelelő köszönés teljesen rendben van azonos neműek között.

2022. júl. 15. 14:10
 12/13 anonim válasza:

Ha az egészségügyben dolgozol, nem értem, mi olyan bonyolult ezen, kezelő a pácienst és vissza is magázza, ez az alap.

Nekem nagyon kedves háziorvosom van, magázódunk, úgy is, hogy egykorúak vagyunk.

2022. júl. 15. 14:23
 13/13 anonim válasza:

Itt az én tanácsom

Idősebbeknek és egykorúaknak jó napot (kívánok) azért is mert lehet valaki kinéz 30nak és 50 stb és van aki megsértődik ezen, míg ha fiatalabb csak idősnek néz ki csak örül majd neki mint én mikor lebácsiztak tiniként

A tegeződést mindig a hierarchiában feljebb álló ajánlja fel (jelen esetben az orvos, attól még hogy egy területen dolgoztok ebben az esetben ő mint feljebb álló dolgozó te meg csak páciens meg lehet nem akar tegeződni a páciensekkel ha meg igen majd mondja)

2022. júl. 20. 01:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!