WHO fejlődési görbéről az ellenkezőjét olvasom, mint amit a védőnő, gyerekorvos mond. Hogy kell ezt értelmezni?
Szia, ide teszek egy kérdést, én írtam ki. Az én fiam ugyan már egy kicsit nagyobb, de két hónapos korában éppen ugyan ilyen súlyban volt mint a tied, és azóta is folyamatosan ugyanúgy a zöld vonal alatt van a skálán. A te orvosod erre azt mondja hogy jó nagy baba, az enyém meg hónapok óta mindenféle vizsgálatra küldi a gyereket, mert sovány.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__tapsz..
Nem nagy a babád. Hosszra átlag, súlyra átlag alatti. Ebből az jön, hogy a hosszához viszonyítva a súlya még rosszabb, de azért még nem beteges, ellentétben az első válaszoló gyerekével. Kb. most tartotok a 7-es percentilisnél. 3 alatt gond.
1-es, ha innen indult a gyereked, még jó hogy aggódik az orvos. Ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem követi a saját görbéjét sem, hanem meredeken esik.
Szia! Nekem a kislányom hasonlóan fejlődik. Gondolom nálad kisfiúról van szó.
A zöld vonal azt jelenti, hogy a gyerekek 50%-a van alatta és 50% felette, úgyhogy egyáltalán nem baj ha a zöld vonal alatt mozog a babád. Valójában a 30 percentilis körül vagytok, ami annyit jelent hogy a gyerekek 70%-a a tiédnél nagyobb. Nekem annyit mondott a gyerekorvos, hogy akkor kezdenek el vizsgálódni, ha a piros vonal alá esik, de még akkor sem feltétlenül kóros a súly.
Szóval nincs óriási babád, de teljesen rendben van.
3, én vagyok az egyes válaszoló.
Hogy érzed azt, hogy nem követi a görbét és meredeken esik?
Folyamatosan vezetem a percentilis görbét.
Egy hónapos kora óta a 7 százalék körül mozog. Születése után fogyott sokat, az tény, de azóta ezt a tempót tartja a súlygyarapodása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!