WHO fejlődési görbéről az ellenkezőjét olvasom, mint amit a védőnő, gyerekorvos mond. Hogy kell ezt értelmezni?
Figyelt kérdés
3800 grammal, 50 centivel született, 3500 volt, mikor hazajöttünk. Ma pont 8 hetes, 4800 gramm, 58 centi. A védőnő és a gyerekorvos is azt mondja, hogy jó nagy baba, megfelelő ütemben fejlődik, ma voltunk státuszon, ahol azt mondta a védőnő, hogy a 97percentilbe esik, tehát 100-ból 3-5 baba nagyobb csak nála az adatbázisa szerint. Ezzel ellentétben a WHO skálán már alulról lógunk ki az átlag sávból, a zöld vonal alatt van, 2 hónaposan már 5600 grammot ír átlagnak. Most hogy van ez? Nem azért, mert aggódnék, én rendben látom a babánkat, csak érdekel, hogy mi lehet ez a nagy eltérés? Ennyivel nagyobb a világátlag? Vagy tényleg nem is számít nagy babának ezekkel a méretekkel?2022. jún. 1. 18:06
11/14 anonim válasza:
Ez nem ennyire fekete fehér klinikailag, ezért Nem is plotolják együtt őket.
Valójában a fejlődési ív a lényeg és hogy ne menjen bizonyos percentilis alá.
Lehet hogy sovány, de ha a Weight és length for age charton normálisan fejlődik, akkor semmi szükség a weight for lengthet nézni, mert alkati sajátosság, hogy ‘sovány’.
12/14 A kérdező kommentje:
Én ezt értem, amit írtok, és látom is, hogy a görbe alapján elvileg sovány, és ahhoz, hogy átlagos legyen, majdnem egy kilóval kell többnek lennie. De a kisfiam egyáltalán nem tűnik soványnak, hurkás, tokás, erős. Nem mondom, hogy kövér, de nagyon fura, hogy ehhez a hosszhoz még 800 gramm kellene, hogy átlagos legyen a súlya. Ezért kérdeztem, mert furának tűntek a WHOs arányok, meg hatalmasnak az átlag súly.
2022. jún. 1. 21:14
13/14 anonim válasza:
"És milyen következménye van annak, ha egy gyerek sovány?"
Ha a fizikai fejlődéshez nem kap elég energiát, akkor az idegrendszeri fejlődés is kárát látja.
14/14 anonim válasza:
Sokkal jobb ha vekony,mint ha kover. Nekem a h.o. is mindig mondja. Olyan sok az elhízott gyerek, a hizosejtek miatt fontos h az elso 6 evben sem legyen elhízott,allitolag a sejmemoria miatt..katasztrofa az elsősök is hogy néznek ki. Némelyik 40 kg az en kislanyom meg 23 kg ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!