Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Érdemes-e elmennem az egyetemi...

Érdemes-e elmennem az egyetemi csoporttársaimmal ivászatra, ha én az "Én csak egy kólát kérek" arc vagyok?

Figyelt kérdés

Alapvetően nem hiszem hogy elmennék rá, de annyira nincsenek egyetemi események, hogy nem igazán látok más módot a csoporttársak megismerésére (első éves vagyok).

Viszont falra tudok mászni attól, ha valami eseményen állandóan az orrom alá dugnak valami italt, és az egész este abból áll, hogy én meg visszautasítom. Az nem csak nekem negatív élmény, hanem nekik is.

Mit gondoltok?

2020. okt. 7. 18:12
1 2
 11/14 anonim válasza:
De hogy állítjátok le őket, amikor már érzitek, hogy eleget ittatok? Van egy barátom akivel gyakran eljárunk, és hiába mondom neki hogy én már elértem a limitet, meg nekem ez már sok, akkor is csak erőlteti hogy igyak tovább, mert hogy "együtt kell inni".
2020. okt. 7. 22:29
 12/14 anonim válasza:
Ha elhívnak, akkor mindenképp menj. Ha akarsz igyál, ha nem akkor ne. Ha mégis erősködnének, vagy látod rajtul, hogy ők csak arra mennek, hogy minél többet igyanak, akkor legalább tudod, hogy nem neked való a társaságuk.
2020. okt. 7. 22:31
 13/14 anonim válasza:
#11: Nyilván lesz, aki nem fogja megérteni, mert nem akarja megérteni. De határozottnak kell lenned, és ha kell, akkor állj fel az asztaltól. Ha a barátod nem tudja tiszteletben tartani a döntésedet, akkor nem a barátod. Az ivásnak nem az a kultúrája, hogy "együtt kell inni", vagy nem csak az. A volt kollégákkal is előfordult, hogy elmentünk egy sörözőbe névnapozni, és aki mondjuk nem vezetett, az megivott valami szeszkót, de senki sem annyit, hogy ne tudjon magáról. Egy értelmes ember tud magára vigyázni, csak hát ehhez fel kell nőni.
2020. okt. 7. 22:39
 14/14 anonim válasza:
Ha normálisak akkor érdemes, és ha van normális akkor az megérti ezt. Értem én hogy csoporttársak és ideális esetben napi szinten évekig találkoztok minden nap és így nem árt jóban lenni néhány emberrel legalább, de szerintem ha ez a mércéje annak hogy te most jófej vagy meg satöbbi, akkor offold. Sajnos a hazai kultúra általában ilyen, nem illesz a képbe ha nem rúgsz be velük együtt. Barátnőmet is hajlamosak voltak régebben belevinni ilyenbe az osztálytársai, a mostani csoporttársainak meg nem nagyon hagyja már. Olyan is volt hogy addig szekírozták egy házibuliban hogy igyon már, amíg elege nem lett és azt mondta hogy ezt most befejeztétek vagy hazamegyek. Na erre érdekes módon be is fejezték. Szóval ha idióták vannak körülötted ezek ugyanerre azt mondanák hogy jólvan menjél csak haza, abból tudod hogy azokat még kerülni is jobb.
2020. okt. 8. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!