Van még aki így érzi?
… hogy tele a világ aljas, gonosz emberekkel akik csak azt keresik hol rúgjanak bele a másikba?
És legszívesebben elmenekülne?
21, sovány vigasz számomra, de nekem azért 20 éves koromig voltak igazi barátságok, haverságok. Rengeteg bandázás, sok-sok hülyeséget megcsináltunk 😁
Nem tudom, felnőttkorban van egyáltalán hasonló kapcsolódás? Lehet én vágyom irreális dolgokra, mert lélekben valahol még gyerek maradtam.
21-es vagyok, nekem is voltak, picit tovább ki is tartottak, mint nálad :) Szóval ennyiből tényleg jobb a helyzet, mert pl itt a gyakorit is olvasgatva sokszor látom, hogy manapság már ez is luxusnak számít. Hogy az embernek egykor voltak barátai, vagy hogy egyáltalán voltak. Egyébként igen, a saját család, a munka, az élet, mindenkit egészen más dolgok őrölnek fel, hogy végül egyre inkább elmaradozzon. Az emberek is változnak, őszintén szólva én a régi közegemben már lehet nem is találnám a helyem, ha most hirtelen visszamennék. Meg kicsit ott van a jelenkor is hogy mennyire zsúfolt és zajos lett, manapság minden fontosabb sokaknak, mint maga a másik ember. Mármint a lelke, tehát a valódi értéke. Plusz már nagyon sokan a neten élünk, azok is akik korábban kevésbé, ez is kissé aláássa az új kapcsolódásokat.
Viszont a jó hír az, hogy lehet még újakat is találni akik hasonlóak, csak ez nagyon ritka manapság. Sok sok átverés, csalódás amin át vezet az út, de egyébként vannak, vagyunk. Azt hiszem én is valahol gyerek maradtam lélekben, és ennek nagyon örülök, és vigyázok is rá :)
23:
Gondolom nincs gyereked...
Én valahol érteni vélem ezt, 29-es. Most képzelj el olyan fiatalokat, akik már ebbe a meghülyített, agresszív, mindenen sértődős, felforgatott világba nőttek bele. Az offline terek amik egykor éltek és virágoztak, már csak halovány árnyékai önmaguknak. Az emberek nyitottsága szintén oda lett, mindenki befordult és a neten él. Rengeteg lett a zaj, az inger, a rohanás, senkinek "nincs ideje" magán és az aktuális érdek körén kívül senkire. Sőt, alap lett a kihasználás, énközpontúság. Na most ha a kortársaitól mondjuk csak ignorálást kap, ghostingot, esetleg lenézést 1-1 szerencsétlenebb fiatal, akkor én pl megértem ha a chatgpt-hez fordul ilyen formában, és rákattan. Nem egészséges praktika, kicsit hasonlóan használhatják akkor mint amikor valaki nem szimplán öngyógyít a drogokkal, hanem ráfügg. De ugyanúgy hiánypótlás, mert ha végiggondolnák a szakemberek, végül is mire juthatnának? Hogy sokaknál a nagybetűs semmi lenne helyette, mint alternatíva. Nekem feltűnt egy tendencia, egyre több az öngyilkos fiatal. De akár már általános iskolások is. Szóval a világunk nagyon, de nagyon megváltozott. És ez, hogy egyesek már a chatgpt-t barátkozásra használják, bármilyen bizarr jelenség is, de nem feltétlen a probléma maga, hanem sokkal inkább a tünete.
Mostanában egyre inkább áldom a szerencsémet, hogy nem most vagyok tini, hanem még egy normálisabb korban születtem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!