Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Valakit érdekel az iszlám? Ha...

Valakit érdekel az iszlám? Ha bárkinek van kérdése, szívesen válaszolok ha tudok. Ismerkednék olyannal akit érdekel a vallás.

Figyelt kérdés

2023. okt. 24. 19:04
1 2 3 4 5
 11/42 anonim válasza:

Sehol nem írtam, hogy alá kellene támasztani. Én összhangról beszéltem.

A tudományos megismerés tárgya meg valóban az anyagi világ, mivel azt fogadja el valóságosnak. Azt bizonyítani kellene, ha létezik más minőség az anyagin kívül.

A #4-es válasz meg kissé provokatív, de a lefejezés említése azért indokolt: ha nem is ilyen brutális módszerrel, de tény, hogy azokban az országokban, ahol a törvény alapja az iszlám, bizonyos dolgokat súlyosan büntetnek, ami máshol nem is bűncselekmény. Jó példa erre a homoszexualitás.

És feljebb említettem a hirdetett elvek és a tapasztalat összhangját: mi indokolja, hogy a homoszexuálisokat büntessék?

2023. okt. 24. 19:54
 12/42 A kérdező kommentje:

#11: A muszlim országok döntő többségében nem jár ezért halálbüntetés. Sajnálom, hogy minden esetben ugyanazt az 5-6 dolgot járjuk körül, amit az átlag magyar sajnos gondol a muszlim világról...

1. Muszlim vallástudósok egy része azt gondolja, hogy az AIDS a homoszexualitás gyakorlása miatt alakult ki.

2. A természetes szexualitásnak a férj és feleség közti kapcsolatot tekintik (a Korán alapján).

3. A homoszexualitást perverziónak tartják, ami a család intézménye ellen hat, a család rendkívül fontos az Iszlámban.

2023. okt. 24. 20:04
 13/42 anonim válasza:

#12: nem egészen értem, min vagy felháborodva. Te ajánlottad fel, hogy szívesen válaszolsz a kérdésekre, evidens, hogy a minket érdeklő témákra kérdezünk rá. És eddigi tapasztalatom alapján jogosan, mivel továbbra sem kapok megnyugtató válaszokat.

"A muszlim országok döntő többségében nem jár ezért halálbüntetés."

. Nem is állítottam mást. Direkt úgy fogalmaztam, hogy "súlyosan büntetnek". Ebbe beletartozik börtönbüntetés, korbácsolás is.

Ha már felrovod másoknak, miért kérdezik ugyanazokat a dolgokat, akkor talán ne magyarázd félre a kérdést, ne akard bele azt látdni, amire már kész válaszod van.

"Muszlim vallástudósok egy része azt gondolja, hogy az AIDS a homoszexualitás gyakorlása miatt alakult ki."

. Vagyis áltudományos, bizonyítatlan nézeteket vallanak.

"A homoszexualitást perverziónak tartják, ami a család intézménye ellen hat"

. Ebben meg semmi logika nincs. Ha olyan fontos a család, hát tegyék lehetővé az egynemű házasságot és az örökbefogadást, és tessék mindenki családban él.

Nyilván nekik az nem család. Vajon büntetés hatására valaki majd meggondolja magát, és a hagyományos családomdellt választja? Aligha.

A probléma az, hogy pusztán tudományos szempontból a homoszexualitás nem döntés kérdése. Azzal, hogy büntetik, nem lesz kevesebb homoszexuális. Innentől kezdve az ilyen megközelítés életidegen.

Másrészt az egy dolog, hogy egy vallás hívője milyen értékeket tart fontosnak, egész más kérdés, milyen jogon büntet meg valakit, aki nem vallja azokat.

Szóval ezért nem tartom a válaszokat megnyugtatónak: nem szeretném, ha egyre több olyan ember venne körül, aki szerint erkölcsileg igazolt, ha a többségtől eltérő szexuális identitású embereket bántalmaznak, megbélyegeznek. Van így is elég belőlük.

2023. okt. 24. 20:28
 14/42 A kérdező kommentje:

#13: Nem mondtam, hogy fel lennék háborodva...

"Vagyis áltudományos, bizonyítatlan nézeteket vallanak."

Utolsó infóm az, hogy ez a tudományos álláspont, hogy egyértelműen homoszexuális közösségekben alakult ki először a HIV vírus.

" egynemű házasságot és az örökbefogadást"

Az szigorúan tilos, és nem is tekinthető családnak egy ilyen erkölcstelen formáció.

"Vajon büntetés hatására valaki majd meggondolja magát, és a hagyományos családomdellt választja? Aligha"

Pedig, biztos vagyok benne hogy sok ilyen van. Nem is a büntetés hanem a vallási és társadalmi elvárások miatt inkább élnek hagyományos családban. Homoszexuálisnak lenni nem bűn értelmezésem szerint, csak homoszexuális kontaktust létesíteni az.

2023. okt. 24. 20:38
 15/42 anonim válasza:

Ugyanolyan ostoba vagy mint a keresztények.

Vakon ismételgetsz betanult frázisokat, kijelented hogy mi bűn, mi nem az, és elvárod, hogy azt mindenki tudomásul vegye és aszerint éljen.

Kivételnek helye nincs, reklamálni nem lehet.

Semmivel nem vagy jobb, mint a keresztények, ugyanúgy nem látod, mennyire szemellenzős vagy, ugyanúgy nem érted, mennyire káros mind az egyénre, mid a társadalomra az, ha perverz papok egy kis csoportja határozza meg, hogyan éljen a teljes emberiség.

Ideje lenne végleg száműzni a fajtátokat a világról.

2023. okt. 25. 08:30
 16/42 A kérdező kommentje:

#15:

Az Iszlámban nincs papság. Azt sem tudod miről beszélsz.

Egyébként ha nem érdekel a vallásom, akkor nyugodtan megtarthatod a kis véleményedet. Nem veszekedni, vitatkozni jöttem.

2023. okt. 25. 09:51
 17/42 anonim válasza:

Engem meg piszkosul nem érdekel, minek nevezed azokat a személyeket, akik meg akarják nekem mondani, hogyan éljek. A funkciójuk ugyanaz.

A kis véleményemet pedig nem fogom megtartani, mert te sem teszed a sajátoddal - és nem állsz fölöttem semmilyen módon, hogy megtiltsd nekem azt, amit neked szabad.

Rajtam nem működik a vallásos ostobaságod.

2023. okt. 25. 09:55
 18/42 anonim válasza:

9:55

De veszekedned felesleges itt.

Nem érdekel a vallás, lapozz tovább.

2023. okt. 25. 10:00
 19/42 A kérdező kommentje:

#17: Értem idejössz a saját ostobaságaidat hangoztatni. Korrekt srác vagy.

Ha valamivel nem tudsz azonosulni, akkor ismerkedj azokkal akik egyetértenek veled. Másokat pedig hagyj békén.

2023. okt. 25. 10:04
 20/42 anonim válasza:

"Értem idejössz a saját ostobaságaidat hangoztatni."

Azért azt vegyük észre, hogy te jöttél ide először a te ostobaságaidat hangoztatni. És amikor valaki más véleményen van, egyből nekiesel, hogy ostoba - ezzel gyakorlatilag bizonyítva, hogy mennyire de mennyire igazam van. A vallásod ugyanolyan kirekesztő mint az összes többi, te pedig ugyanolyan álszent vagy mint bármelyik más vallás elvakult képviselője. Csak addig vagy korrekt és barátságos és jópofa, amíg a másik egy véleményen van veled.

"Korrekt srác vagy."

Mondja ezt ugye pont az, aki idejön megtéríteni másokat, aztán felháborodik ha valaki nem ért egyet a vallásával.

"Ha valamivel nem tudsz azonosulni, akkor ismerkedj azokkal akik egyetértenek veled. Másokat pedig hagyj békén."

Komolyan azt hiszed, itt, Európa szívében elzavarhatsz azzal, hogy hagyjam a te muszlim ostobaságodat terjeszteni, és én nem mondhatom el a saját véleményemet? Ez nem a közel-kelet. Még.

2023. okt. 25. 10:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!