Valakit érdekel az iszlám? Ha bárkinek van kérdése, szívesen válaszolok ha tudok. Ismerkednék olyannal akit érdekel a vallás.
#1: Erre sokféle válasz szoktak adni a muszlimok, mindenki szubjektív módon dönt erről. Szerintem közelebb áll az élethez, gyakorlatiasabb, elvi szinten sztem egyszerűbb mint a kereszténység.
Például elfogadóbb az emberi vágyakkal kapcsolatban. (Buddhizmus meg pont ettől akarja megszabadítani az egyént)
"Szerintem közelebb áll az élethez, gyakorlatiasabb, elvi szinten sztem egyszerűbb mint a kereszténység."
. Annál kb. bármi. Ha az iszlám csak annyit tud felmutatni, hogy jobb, mint a kereszténység, az elég kevés.
A kérdés az, hogy az általa felvázolt elvek mennyire vannak összhangban a hétköznapi tapasztalattal, esetleg a tudomány által megismert világképpel.
#6: A vallásoknak nem feladatuk hogy a jelenkori tudományos megismerést alátámasszák, hiszen az az anyagi világ megismeréséről szól. A Korán nem erről szól.
Számomra figyelemre méltó volt, hogy Allah küldötte Mohammed beszámolt arról (isteni kinyilatkoztatás alapján) az idő relatív voltáról. Tehát hogy egyes helyeken sokkal lassabban telik az idő, mint nálunk a Földön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!