Közeledünk a legszomorúbb ünnepünkhöz. Most elsősorban azokhoz szeretnék szólni, akik nemrég vesztették el a hozzátartozójukat. Szeretnétek megosztani velem azt a gyötrelmet, amit nap mint nap éreztek?
A vitás dologban mindkét félnek igaza van.
Egyrészt, valóban nem sokat tud kezdeni senki egy anonim mód elmondott fájdalommal. Kit hogy veszített el az ember. Hogy és hogy nem tudja ezt feldolgozni.
Másrészt viszont, ha valóban ki akarja magát beszélni valaki, akkor már tényleg előkerülhetnek konkrétabb személyes dolgok, adatok is.
Mert úgy meg nem sokra megy az ember, hogy közben arra figyel, meddig mehet el, mit mondhat még el és már mit ne. Sokszor nagyon távolra fonódnak a dolgok, nem lehet pár mondatban, úgymond egy történetben elmesélni anélkül, hogy szélesebben ne mennénk bele az eseményekbe.
#13 az, hogy te képtelen vagy felismerni ennek az előnyeit, az nem a kérdező, hanem a te inkontinenciádról tanúskodik.
Míg a közeledben lévők megbélyegzését és ítélkezését sosem fogod tudni lemosni, egy anonim oldalon egyáltalán nem számít, ha az, akinek kiöntöd a lelked mit gondol.
Ha megvet, kigúnyol, mert egy troll, akkor csak tiltod s mész tovább. Ellenben egy komoly, idegen hallgatóságnak jobban megnyílik az ember. Ez pontosan a pszichológusok esetében is érvényesül, ezért kell "vadidegent" választani erre a célra.
#14, én nagyon szívesen meghallgatom az életed történetét. Így anonim módon. Mesélsz? Hogy hívnak, merre élsz, mivel foglalkozol, mi nyomja a lelkedet?
Öntsd ki a szíved, mesélj titkokat. Meleg vagy? Bántalmaztak gyerekkorodban? Esetleg te bántalmaztál mást? Iszol? Szerencsejáték, egyéb függőség? Adósság?
Mesélj, ne kímélj.
#15 "Így anonim módon. Mesélsz? Hogy hívnak" legalább a fogalmakkal légy tisztában ha vitázni szeretnél.
De igen, mesélek ha érdekel, bár ahogy elnézem csak kötekedni akarsz.
#17 Mivel nem lennék tisztában? Én - természetesen - anonim maradok.
Tényleg éldekelnek a gondjaid, mesélj, nyílj meg előttem. Persze csak privátban. És kérlek szolgáltass valami bizonyítékot, hogy amit mesélsz az igaz, nem kitalált. Mesére nem vagyok kíváncsi.
#18 Az anonimitás fogalmával. Igyanis az névtelenséget jelent, te pedig nevet kérsz. Vagyis a kapcsolat nem lesz többé anonim azáltal, hogy egyik vagy mindkét fél kiléte felfedődik. Tényleg ennyire nehéz ezt megérteni?
Minek szolgáltatnék bizonyítékot? Ha nem érdekel az, amit mondani akarok, minek kéred, hogy meséljem el?
"Mesélj" majd azt mondod "mesére nem vagyok kíváncsi" döntsd el mit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!