Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bálványozásnak számít, ha egy...

Bálványozásnak számít, ha egy képzeletbeli emberért teszem a dolgom nap mint nap?

Figyelt kérdés
Ha Istent szeretném szolgálni, de a "világi agyam" még túl korlátolt vagyis földhözragadt, és emiatt szüksége van valami formára/névre/kézzelfoghatóbbra, ezért elképzelek valakit, akiért áldozatot tudok hozni, rá gondolva nagyobb az erőm az engedelmességre és a nehézségekkel való szembenézésre, mert jó érzés valaki másért tenni azt, amit teszek, és azt képzelem, hogy a szolgálatommal őt segítem hozzá az üdvözüléshez, nem magamat. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy rajta keresztül szolgálnám Istent. De lehet, hogy mégis bűnnek számít, mert annyira beleélném magam, hogy olyan, mintha tényleg egy hús-vér embert bálványoznék, és félő, hogy már-már Isten elé kerülne észrevétlenül, ha túlságosan belelovalom magam. Szerintetek veszélyes lehet ilyen fantáziákat "segítségül hívni"?

2022. szept. 10. 03:18
 1/10 anonim ***** válasza:
12%

Fogalmad nincs, hogy miről beszélsz. Ez egy ateista/marxista képzelgése. Aki nem hisz Istenben, az ne akarjon okoskodni Istenről. Nem az Isten személynek felelsz meg, hanem annak az erkölcsiségnek, értékrendnek, amire tanít.

Mivel nem hiszel,

Önmagad magasra tett mércéjének próbálj megfelelni nap mint nap.

2022. szept. 10. 04:32
 2/10 Drakula ***** válasza:
40%

Ne csinálj róla képet, szobrot, is tud hogy nem ugy néz ki ahogy elképzeled.

Ha ezeket be tartod nem hiszem hogy mérges lenne.

Én is elképzeltem már sokszor, ugy mint valami fehér csuklyás árnyékot, holott muszlim vagyok.

2022. szept. 10. 08:04
 3/10 anonim ***** válasza:
61%
Minden hívő pont ezt teszi...
2022. szept. 10. 09:19
 4/10 A kérdező kommentje:

"Ne csinálj róla képet, szobrot, is tud hogy nem ugy néz ki ahogy elképzeled."

És ha valaki mondjuk a gyerekét (vagy bárkit) szereti rögeszmésen, Isten elé helyezve, az sem csinál róla képet, szobrot, mégis bűnnek számít.

"Ez egy ateista/marxista képzelgése. Aki nem hisz Istenben, az ne akarjon okoskodni Istenről."

Ez hogy jött neked, kifejtenéd?

2022. szept. 10. 14:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkoztam a kérdésen. Miért nem Jézussal akarsz személyes kapcsolatot kialakítani? Ő ember, és még ábrázolható is. Amit egyel, a legkisebb testvéreivel cselekszel, vele cselekszel. (Mt 25,40)
2022. szept. 13. 16:15
 6/10 Drakula ***** válasza:
66%

"Gondolkoztam a kérdésen. Miért nem Jézussal akarsz személyes kapcsolatot kialakítani? Ő ember, és még ábrázolható is. "

1. A biblia szerint ő az atya.

2. A biblia szerint istent is mást "ami az égben van" ne ábrázoljunk.

2022. szept. 13. 17:56
 7/10 A kérdező kommentje:

16:15-ös, te írtad az első kommentet is? Ha igen, hogy jött ez az "ateista/marxista" dolog?

Jézus felettem áll, én olyasvalakit képzelek el, aki "alattam" áll, csak így vagyok képes igazán átélni az önzetlen odaadást és a bizonyos értelemben vett önfeláldozást (egós dolgokról való lemondást). Mintha egy nálam "kisebb" valaki naivan bízna bennem, és nem szabad neki csalódást okoznom, és segítenem kell őt teljes erőmből.

2022. szept. 14. 03:42
 8/10 anonim ***** válasza:
A katolikusoknak nem okoz gondot, tele vannak szobrokkal es mikozben nezik, az adott szentre gondolnak. Szerintem ez nalad is mukodne.
2022. szept. 18. 19:56
 9/10 NTBS ***** válasza:
Talán nem.
2022. szept. 23. 16:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Hasznosabbnál hasznosabb válaszok. XD
2022. szept. 24. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!