Bálványozásnak számít, ha egy képzeletbeli emberért teszem a dolgom nap mint nap?
Fogalmad nincs, hogy miről beszélsz. Ez egy ateista/marxista képzelgése. Aki nem hisz Istenben, az ne akarjon okoskodni Istenről. Nem az Isten személynek felelsz meg, hanem annak az erkölcsiségnek, értékrendnek, amire tanít.
Mivel nem hiszel,
Önmagad magasra tett mércéjének próbálj megfelelni nap mint nap.
Ne csinálj róla képet, szobrot, is tud hogy nem ugy néz ki ahogy elképzeled.
Ha ezeket be tartod nem hiszem hogy mérges lenne.
Én is elképzeltem már sokszor, ugy mint valami fehér csuklyás árnyékot, holott muszlim vagyok.
"Ne csinálj róla képet, szobrot, is tud hogy nem ugy néz ki ahogy elképzeled."
És ha valaki mondjuk a gyerekét (vagy bárkit) szereti rögeszmésen, Isten elé helyezve, az sem csinál róla képet, szobrot, mégis bűnnek számít.
"Ez egy ateista/marxista képzelgése. Aki nem hisz Istenben, az ne akarjon okoskodni Istenről."
Ez hogy jött neked, kifejtenéd?
"Gondolkoztam a kérdésen. Miért nem Jézussal akarsz személyes kapcsolatot kialakítani? Ő ember, és még ábrázolható is. "
1. A biblia szerint ő az atya.
2. A biblia szerint istent is mást "ami az égben van" ne ábrázoljunk.
16:15-ös, te írtad az első kommentet is? Ha igen, hogy jött ez az "ateista/marxista" dolog?
Jézus felettem áll, én olyasvalakit képzelek el, aki "alattam" áll, csak így vagyok képes igazán átélni az önzetlen odaadást és a bizonyos értelemben vett önfeláldozást (egós dolgokról való lemondást). Mintha egy nálam "kisebb" valaki naivan bízna bennem, és nem szabad neki csalódást okoznom, és segítenem kell őt teljes erőmből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!