Hogyan tovább? Vetélés után.
Sziasztok! Nem tudom hol kezdjem. Ma lett volna a 12. heti genetikai ultrahang. Amire már felesleges volna elmenni. Most szombaton (12+3 hetesen), erős mensi szerű görcsre ébredtem, hasszúrkálással. Majd megindult a vérzés, ami egyre erősödött. Azonnal mentünk az ügyeletre, ott több óra várakozás után kiderült ultrahang alapján, hogy üres a magzatburok.. Sokként ért minket. A fejlődés a 7. hét körül álhatott meg. Mondták, hogy a magzatburok továbbnőtt. Befektettek a kórházba, kaptam gyógyszereket, beindították a tisztulást. Nagy fájdalmak, sok vér árán kitisztultam, amit ultrahanggal elenőriztek.
Azóta itthon fekszem. Fájdalmaim vannak. Vérzek. Most egy félórája is távozott 2 cm - darabka. Nem tudom normális-e. Külföldön élek. Azt mondták, akkor menjek vissza ha lázam van és nagyon vérzek. Most a vér mennyiség megfelel a mensi első napjaival.
Összetörtünk a párommal. Azt hittük mai napig már nem lesz baj, az ultrahangig. Sok kérdésem volna, hogy mivel lehet segíteni a felépülést? Szeretnénk kisbabát mindenképp. Tudom korai erre gondolni, de ez ad csak erőt most. A héten nem dolgozom, fekszem itthon. Akinek van tapasztalata, örülnék a biztatásoknak, hogy van remény, hogy hamar megfogan a baba és egészségesen megszületik. Azt hozzáteszem, hogy majdnem egy évre rá jött össze ez a baba akit elvesztettünk. Pajzsmirigy betegségem van gyógyszert szedek. Akkor kezdtük meg a kezelést, második hónapba terhes lettem. Már szerdára foglaltam időpontot oda ahova jártam terhesgondozásra. Szeretném megkezdeni a kivizsgálást.
Sajnálom, én is vetéltem, tudom milyen érzés. De amellett nem tudok elmenni szó nelkül ami mostanság rendre előkerül, hogy külföldön mennyire nem számít 12. hét előtt a magzat. Ezek szerint addig csak egyetlenegyszer néztek meg, párhetesen? Minden külföldön élő terhes sztorinál elképedek mennyire nincs terhesgondozás, figyelemmel kíserés az első trimeszterben :( Mégis annyian a magyar nőgyógy rendszert szidják, holott messzemenően többet törődnek a kismamákkal.
Na de a kérdésre a válasz: hogy mikor próbálkozhattok ismét azt elmondja az orvos, de biztos hogy min. 3 hónap. Érdemes folsavat szedni! Lelkileg nehezebb lesz, de jön a nyár, foglaljátok le magatokat, nekem anno ez segített hogy nem aszalódtam otthon hanem folyton programokat csináltunk, nem görcsöltem, és jött újra :)
Köszönöm a válaszod!
Igen ebben egyetértek, hogy az első trimeszterbe nincs olyan vizsgálat, hogy a baba életképes-e vagy sem.
6+3 hetesen voltam Magyarországon ultrahangon, ott a méretek megfeleltek az előírtnak. Sejthető szívhangot írt fel a nődoki. Kérdezte nem-e megyek vissza hozzá, de már utaztunk másnap ide vissza. Itt meg volt időpontom terhesgondozásra, 9.hétre, gondoltam lesz szivhang nézés legalabb. Nem lett. Aztan beosztott a genetikai ultrahangra. Azóta azt vártam. Gondoltam már addig minden rendben lesz, mert voltak tüneteim. Az orvos is igazolt most , hogy nőtt a burok, amiatt maradtak a tünetek. Szóval a testem terhességnek élte meg ez idáig. Még a hasam is nőtt minimálisan. De én láttam.
Próbálkozni ősztől terveztük, attól is függ, hogy rendbe jövök-e rendesen. Aztan megjön-e úgy ahogy kell. Kivizsgálás is meglesz. Akkor belevágunk.
Nem tudom ki és miért pontozta le az előző válaszolót, szerintem tök igaza van.
No de! Nekem tavaly április 30-án volt missed ab, 8 hetes terhességnél. 3 ciklus pihenést javasolt a dokim. Az első vérzésre után lehetett finoman összebújni. Nekem testi fájdalmam nem nagyon volt, vagy csak nem emlékszem, viszont úgy éreztem kitéptek belőlem egy darabot. Több, mint öt hétig nem akart a hcg-m normális szintre csökkenni, úgyhogy már az összes orvos vizsgált, nem-e esetleg méhen kívüli (is) volt. (Szerencsére nem.)
Mi házfelújításba fogtunk, összeházasodtunk és rengeteget kirándultunk. Már a nyáron elkezdtem femibion 0-t szedni.
Aztán ősszel úgy döntöttem itt az ideje összekaparni magam, mert felszedtem néhány kilót, és a menzeszem is totál rendszertelen lett, úgyhogy kicsit jobban odafigyeltem mit eszek, és sokkal többet mozogtam. Aztán elbúcsúztam a babámtól. Biztos van aki hülyének néz, de nekem ez kellett... elengedtem, de megígértem, hogy soha nem felejtem el, és mindig ő lesz az első. Rá két hétre pozitív lett a tesztem, az volt a második próbálkozós hónap. Most 35. héten járok, és eddig minden rendben van.
Mielőbbi felépülést neked!
Én minden válaszolónak zöldkezet adok.👍🏼
Köszönöm, hogy leírtad az esetedet. Még nagyon friss a dolog nekem. Hullámokban rámtör a hiány érzet. Nekünk nehezen is jött össze ez az első terhesség, talán ezért félek neki vágni újból, az a sok csalódás hónapról hónapra nehéz volt.
Nekem gyógyszerrel indították be jobban a vetélést, azért másabb. Én vérzek és fájdogál a hasam. Meg üresnek érzem a hasamat belül. Hirtelen történt minden.
Holnap végre megyünk a megbeszélésre. Kiváncsi vagyok nekem mit javasolnak. Ősztől tervezzük a próbálkozást, ha minden rendben fog zajlani.
Magyar v külföldi gyógyszert szedsz?
Genetikai vizsgálaton voltatok?
Melyik gyógyszerre gondolsz?
Pajzsmirigy gyógyszer azt még Magyarországon kaptam, de lassan elfogy, innen is kell kérjem majd.
A vetélés beindítására itt kaptam gyógyszert, de nem szedem folyamat, aznap kaptam a kórházban, 3 óra ként 3-3 szemet. Késő estig. Akkor engedtek haza mikor látták az ultrahangon, hogy a terhesség az kiürült. Azóta még jönnek kisebb alvadt vérdarabok. (Bent mondták, hogy ez az.)
Nem voltunk még genetikai vizsgálaton.
A pajzsmirigyesre gondoltam.Milyen mellekhatast ir a tajekoztato?
A pajzsmirigyes gyogyszer is hormontartalmu lehet,valoszinu attol is lehet.Genetikanal jo az eredmeny?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!