Két missed ab. után hogyan tovább?
Van köztetek olyan, akivel hasonló történt? Kivizsgàltak? Mi lehet a gond? Van azóta gyermek?
Kérlek titeket irjatok, nagyon elvagyok keseredve. Nincs még gyermekem. Mindig a 8-dik hèten elhal a baba 😕Másodiknál ikrek voltak.
Sajnalom! Aterzem! En egy mehenkivulin es egy vetelesen (9.het) vagyok tul eddig.
Ismerosomnek volt tobb vetelese. Neki miomaja volt,orvosvaltas utan megmutottek,azota egy 3 eves boldog anyukaja. De okozhat vetelest inzulinrezisztencia,veralvadasi zavar,par genetikai okai is. Menj el a dokidhoz es kerj tole kivizsgalast o pontos valaszt tud adni.
Kérd meg a dokidat, hogy csináljatok egy hormonsort. Tudod, a 3. és 21. napi vérvétel. Nekem ugyan csak egy missed abom volt, de szintén a 8-10. hét környékén halt el a kicsi, minden látható ok nélkül - akkor mondta a dokim, hogy a progeszteronhiány nem feltétlenül jár vérezgetéssel, viszont okozhat fejlődési rendellenességet, ami a 8. hét környékére eszkalálódik. És láss csodát, a hormonsoromban is alacsonyabb volt valamivel a progeszteron. Kaptam Utrogestant, a pozitív teszttől a 12. hétig kellett használnom. Már 34 hetes.
Amúgy tényleg szörnyű, hogy az egészségügy szerint még 3 vetélés is normális, csak utána kezdenek kivizsgálni SZTK-alapon. Én inkább elmentem magánrendelésre, fizetős vizsgálatokra, különben becsavarodtam volna...
Nekem egy volt, most várandós vagyok a következő babával, 28 héten.
Az előzi babám szintén a 8 héten hagyott itt bennünket, de már kezdetektől sokkal kisebb volt, mint kellett volna.
Ha rendesen fejlődik a terhesség, és épp 8 hetes kor körül hal el, annak leginkább progrszteton hiány az oka. A sárgatest hormontermelése csökken idő előtt, mert még a méhlepény nem tudja ekkor átvenni a szerepét.
Rengeteget olvasgattam erről a vetélés után.
Nekem nem kellett hormon, nálam nem az volt a baj, hanem valószínűleg genetikai hiba.
Menj kivizsgálásra, mert ennek biztosan oka van. Így megtalálják, megoldják, és jövőre egészséges babád lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!