Ha a magzat meghal a méhben miért kell megszülni a babát? Miért nem vsaszarozzák meg az anyát? Nem lenne humánusabb?
Miert kene altatni csaszarnal? Ott az epidural.
Ha van heg ha nincs ez ugyanugy feldolgozhatatlan vagy legalabbis orokre megmarad.
En csaszarral szultem es nem nezegetem a hegemet nap mint nap.
Mert a császármetszést a baba életének védelmében alkalmazzák. (Persze előfordul, hogy az anya nem tudná megszülni természetesen a halott magzatot, mert az harántfekvésben van, ilyenkor persze császároznak.)
A másik, hogy természetes szülés után fél év elmúltával már lehet újabb terhességgel próbálkozni, míg a császmetszés után várni kell legalább 1 évet (mások szerint inkább kettőt) az új terhességig.
Harmadszorra meg, amit a "hozzáértő" leírt. A halott magzat bomlásnak indult már, császármetszés esetén sokkal nagyobb a fertőzésveszély.
A #8-as hozzászólónak: hüvelyi szülés is hagy nyomot. Nekem az egyetlen hüvelyi szülésem a halvaszülés volt (a többi- élő - babám császárral született). A mai napig úgy tekintek a gátmetszés helyére, mint egy "emlékre", amely a kislányom után maradt...
Mert a császármetszés az anyára nézve mindig veszélyesebb.
A normál szülés esetében ugye sokszor az az indok a császárra hogy a baba érdekeit nézik, hiszen a babára nézve talán kisebb a kockázat (gondolok itt a rettegett oxigénhiányra) , az anyának viszont egyértelműen rosszabb verzió egy nagy hasi műtét (plána ha utána összenövései lesznek, vagy ugye redukálódik a következő gyermekek száma).
De ilyen esetben mikor a babának szegénynek már mindegy, mert nem lehet megmenteni, akkor csak az anya érdekeit nézik.
Nekem is meg kellett szülnöm a halott babát sajnos, borzalmas volt, de utána lehettek egészséges gyerekeim simán szülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!