Ha a magzat meghal a méhben miért kell megszülni a babát? Miért nem vsaszarozzák meg az anyát? Nem lenne humánusabb?
Szia! Igen, van oka. A császármetszések száma véges. Tehát ha valakinek nagy család az álma, az császárokkal könnyen borulhat. Épp ezért csak akkor alkalmazzák ha kell. Ez esetben elkerülhető.
bár tény és való, hogy ez kegyetlen :( borzalmasan sajnálom aki így jár :(
Ezen kivul a gyasz kezdete a szulesi fajdalmak
A folyamat a bucsuzas resze
Igy anya a temesten is ott lehet
Egyrészt van az egészségügyi oka amit már leírtak...másrészt szerintem pszichológiailag "megterhelőbb" a fizikai heg ami egy császár után ott marad.
Nyilván egy ilyen trauma nem múlik el véglegesen, de belegondolni abba, hogy az anyukának minden reggel a tükör előtt látnia kell a vágás nyomát, és ezáltal újra és újra felidézni az miért van ott...szerintem nehezebb. (a hüvelyi szülés akkor lehet megterhelőbb és nehezebb, de nem marad "fizikai" nyoma egy életen át.)
A másik dolog ami szintén pszichológia...a császárnál nincs "elválás" a magzattól, altatás van és ébredés után meg az üresség...(sokkal nehezebb szerintem a tudatosulás ilyenkor) Szerintem bármennyire fájdalmas egy ilyen esetben a szülés "fájdalma" elindíthatja a gyászfolyamatot. Megkezdődik a feldolgozása annak ami történt bármilyen kegyetlen is... :S
"Akkor most egy hozzáértő, egészségügyis által adott válasz: A fertőzésveszély miatt."
Mivan? Mégis milyen fertőzésveszély?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!