Valaki tud segiteni inzulinrezisztenciaval kapcsolatban?
Endokrinologushoz menj, ő majd elkuld laborra.
Gyógyszer, dieta és sport rá a gyógymód egyébként.
Biztosan nem lehet tudni, de az inzulinrezisztencia is lehet az oka.
Endokrinológushoz menj! Szigorú diéta+ mozgás+ gyógyszer általában de utóbbi nem mindig kell. A cél, hogy rendeződjön az inzulin szintje, ehhez idő kell.
És sajnálom :(
#1es vagyok, én tapasztalatbol írtam, mert IR-es vagyok, csak én teherbe sem esek.
Lehet az IR-tol a vetélés, és még lehet hogy pajzsmirigy alulmukodes is társul hozzá. De ezt csak egy laborbol lehetne megtudni.
Nem tudom miről szeretnél hallani. Mindenki más, még nemis tudod pontosan hogy nálad mi a baj. Minek riogassunk feleslegesen?
Nekem IR, PCOS, PM alulmukodesem van,bár az IR nagyon enyhe, egyes orvos azt mondja rá, hogy nincs is. A pajzsmirigy pedig most épp 1,9 ami jónak mondható. Azt nem tudom, hogy van e peteérésem és hogy mikor, ez lesz a következő, hogy ezt fogom kideríteni.
Keress fel egy endokrinologust, ő tudni fogja hogy mihez kell kezdeni. Valószínűleg cukorterhelesre küld, néz egy hormonsort. Ha nincs rendben, kapsz utasitasokat. IR-nép legtöbbször progeszteron hiány van, ezért lehet vetélés.
En ketszer veteltem el az elmult 9 honapban. Eloszor teljesen kezeletlenul, utana derult kinaz IR, PM alulmukodes es a PCOS.
Amig nincs 100%-ig beallitva minden, addig szerintem ne probalkozzatok, mert veteles lesz a vege.
Minden embernel maskepp jelennek meg a tunetek, nekem pl. teljesen cisztamentes a petefeszkem, megis egy AMH vervetel utan derult ki, hogy baj van.
Amit mindenkeppen tanacsolok: cukorteheles, komplex PM vizsgalat (vervetel + pm UH), nyugodtan nezethetsz hormonokat is, de keress egy jonendokrinologust, aki segiteni fog ezekben.
Ha kerdesed lenne irj nyugodtan, igyekszem valaszolni, tudom nehez ilyenkor egyedul. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!