Műtét előtti idővel és műtét utáni ébredezéssel kapcsolatban válaszolnátok pár kérdésre?
A férjem mellettem lehet amíg várni kell, hogy táguljak? És utána is ott lehet, amikor felébredek?
Felébresztenek még a műtőben? Vagy visszatolnak az ágyba? Utána ott fogok feküdni bugyi nélkül, miközben vérzek? Nagyon félek, jó volna tudni, mire számítsak.
Dehogy fekszel bugyi nelkul. Meg a mutoben rad adjak es tesznek bele betetet. Be leszel takarva mikor felkelsz.
Azért, még Magyarországon is van emberi méltóság. Ezen ne aggodj ! (kórházban dolgozom, igaz külföldön de otthon is dolgoztam, műtőben.)
Abban a korhazban, ahol en voltam lehetett volna bent hozzatetozo, mert le voltak valadztva fuggonnyel az agyak. De a legtobb helyen nincs es mivel lehet, hogy rajtad kivul meg 4-6 no van a kortetemben ugyanezzel a dologgal, vagy epp mar mutet utan, igy en nem akarnam ott a ferjemet. Es biznek benne, hogy a tobbiekben is van annyi egyutterzes, hogy nincs ott ferfi veluk, vagy rokonsagsag, akik nezik, ahogy pl te gorcsolsz, vagy mutet utan probalsz kijutni betetet cserelni...
Szulesnel jo esetben vajudas alatt mar a szuloszobara kerul az ember (ha van hely) es ott lehet hozzatartozo, de ilyenkor kortetemben van az ember mutet elott.
Lehet, hogy ez maskepp mukodik ott, ahova te mesz, majd meglatod.
Mutet utan engem a megfigyelobe vittek egybol, ott ebredtem. Ez rovid mutet es nem melyaltatas, igy nekem semmi bajom nem volt, konnyen enredtem. Nem gorcsoltem es a verzes is csak gyenge mensi jellegu volt.
Korhazi haloingben volt a mutet, az volt rajtam es betetet raktak be csak ugy, bugyi nelkul. De be voltam takarva termeszetesen.
A megfigyelobol kb fel ora utan toltak vissza a korterembe. Ott mar felalltam, felvettem a bugyit es sajat betetet raktam be. Nekem konnyu volt, ugye a fughony takart, de kepzeld el, ha neked kellene a labad koze szoritott betettel mutet utan, hatul nyitott haloingben eltotyogni a wc-re bugyit venni ugy, hogy a tobbi agynal ltogatok vannak...
En baromira nem orultem volna neki.
Parszor megvizsgaltak (laz/vernyomas), kinalgattak a fajdalomcsillapitot, de nekem nem volt ra szuksegem. Ennem kellett (joghurtot es kekszet, piritost, teat kinaltak) es szolnom kellett, ha sikerult pisilnem rendesen.
Azutan kiallitottak a ppurokat es mehettem haza.
Jah, igen, mar az ebredezoben mondtak, hogy igyak vizet, hogy a pisiles hamar menjen, mert ugye elozo este ota nem lehetett enni/inni.
Én egynapos sebészeten voltam az egyik bp-i sztk-ban missed ab miatt.
Szerda délután megkaptam a lamináriát, csütörtök reggel kellett mennem. Oda nem jöhetett be hozzátartozó. Bementem, várakozás, elláttak minden félével (gyógyszerek, branül...), műtét előtt bugyi le, besétáltam a műtőbe, és az ágyamba keltem. Nem adtak rám bugyit, vattát kaptam. Kis pihi után, felöltöztem. Akkor mehettünk el, ha sikerült a kis dolgot elvégezni. Csak kísérővel engedtek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!