Fitnesz edzés, konditerem terhesség kezdeti szakaszában? N25
Kismama tornára járok, 2x5 kg súlyzóval guggolunk kivéve aki az utolsó hónapban van, ők 2x2 kg-val.
Szerintem ez nem vészes, de ha már tudod a babát pár kilót vegyél vissza. Egyébként 10 kg kismamának simán emelhető súly, pl ha van nagyobb tesó ő is általában több mint 10 kg.
Azért más az, aki eleve ehhez szokott hozzá, meg más, akitől ez távol áll. Én ismertem olyat, aki az egész terhességét, de előtte és utána is végigfutotta és végigbiciklizte és itt most több km-re gondolok, nem arra, hogy elbiciklizett a boltba. Sőt, neki 3 gyereke van, abból vannak ikrei is. Nem volt semmi gondja.
Viszont ha babát tervezel, akkor a biztonság kedvéért érdemesebb visszavenni a súlyból, de a testmozgás nyugodtan maradhat. Aztán meg, ha kiderül, hogy valóban terhes vagy, akkor meg úgyis lesznek vizsgálatok és annak a tükrében majd az orvos megmondja, hogy mennyi az, amit biztonságosan sportolhatsz. Már ha sportolhatsz.
Én csak sejtettem, hogy terhes vagyok, amikor még bőven hot ironra jártam (itt kb 20 kg-mal guggoltam), aztán amikor 8 hetesen tényleg megállapította a doki, azt mondta, hogy a rázkódással járó sportokat (pl. futás) ajánlott kerülni az első trimeszterben. Van olyan orvos is, aki engedi, persze csak ha hozzá vagy szokva.
Én is borzasztóan mozgékony voltam, heti 5-6 edzéssel el sem tudtam képzelni, hogy mi lesz. Ehhez képest bármit próbáltam csinálni, iszonyúan húzódott a hasam egy idő után mindentől, szóval az egyetlen sport a biciklizés maradt, napi 10 km körül. Most vagyok 33 hetes, és a múlt héten hagytam abba, már nem esett jól.
Szerintem ha hozzá vagy szokva valamilyen sporthoz, nem fog gondot okozni, főleg ennyire az elején. De mindenképp egyeztess a dokival majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!