Nem tudom feldolgozni?

Figyelt kérdés
16 hónapja vetéltem el a babánkat. Nagyon vártuk. A tudat,hogy nem leszek többé terhes,a tudat hogy ez volt az utolsó kudarc és próbálkozás elveszi a maradék élni akarásomat is. Mert hogy nincs tovább...Nem tudok túllépni rajta.. nem tudom elfogadni a helyzetet.. pedig nagyon akarom,és rengeteget beszélgetünk erről a férjemmel,és a nagylányommal is. Ki mikorra heverte ki a kudarcot? A fájdalom elmúlik valaha? A vágy a baba után... Nagyon kész vagyok megint. 2 napja került szóba..zokogva közöltem a férjemmel,hogy én nem tudok tovább lépni egyedül...vigyen orvoshoz,nem tudom,de ebbe megy tönkre a házasságunk.Pedig remek ember,férj,Ő a nagy Ő... nem szeretném elveszteni.
2017. aug. 2. 18:02
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Nagyons sajnálom, ami veled történt. Ismerős az emberek hozzáállása a bánatodhoz. Ezen én is keresztül mentem, amikor 22 hónapja halva született a kislányom. Én elkerülöm azóta is azokat, akik csupán azt tudták szajkózni, hogy lépjek túl meg lesz másik. Undorító ez a hozzáállás, hiszen lekicsinyli az ember gyászát és az elvesztett kis életet, ami értékes volt számunkra.

Én is javaslom a gyászfeldolgozó csoportot és a családállítást.

Nekem az segített a továbblépésben, hogy a barátnőmnek született egy kislánya és vele foglalkoztam, örültem neki (A kislány szerencsésen túlélt egy kórházi fertőzést, amit születése után kapott el). Ekkor levetettem a gyászruhát, és még abban a hónapban terhes lettem (pedig nem sok reménylm volt 41 évesen). Azóta megszülettek az iker-gyerekeim akik spontán fogantak és ma már 7 hónaposak.

Neked is hasonló jókat kívánok.

2017. aug. 20. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!